Cfarë kanë bërë studentët e farmacisë ne datat 18 – 24 nëntor?Nga data 18 – 24 Nëntor ishte Java Boterore e Ndergjegjesimit te Antibiotikeve. Ka lindur kjo nevoje për këtë javë pasi është vërëjtur vitet e fundit që është rritur rezistenca mikrobike të bakterevë që japin sëmundje infektive ndaj antibiotikëve që ne kemi në dispozicion. Gjatë kësaj jave bëhet një sensibilizm në të gjitha vendet e botës për përdorimin e antibiotikëve, ku edhe në Shqipëri studentët e Departamentit të Farmacisë te Universitetit te Mjekesise Tirane, kanë ndërmarrë një fushatë ndërgjegjësimi.
Falë bashkëpunimit të Departamentit të Farmacisë, AKBPM, MShMS, IShP, Urdhri të Farmacistëve, Bashkia Tiranë dhe WHO, studentët e Departamentit të Farmacisë të ndarë në grupe nen sloganin #AntibiotiketNukJaneKaramele, kanë qenë gjatë kësaj jave në 10 kopshte, 20 shkolla dhe në pjesën më të madhe të farmacive në Tiranë, duke dhënë mesazhe sipas grupmoshave apo duke vendosur postera&stickers.

Kjo jave nuk eshte per te thene mos perdorni antibiotiket apo antibiotiket nuk duhet te perdoren, por eshte jave per te vene ne vemendje qe antibitiket duhet te perdoren vetem nga rekomandimi I mjekut. 

Marrja e antibiotikeve kur nuk eshte e nevojshme I ben ata me pak efikas kur te jene te domosdoshem

Studentët e farmacisë kanë realizuar edhe një video (të cilën mund ta shikoni këtu -  http://bit.ly/studentetfarmaci) e cila mori një vëmendje shumë të madhe, ku arriti 20k views vetëm në pak ditë. Video e realizuar nga studentët e farmacise u publikua dhe nga Organizata Botërore e Shëndëtësise.


Disa foto nga aktiviteti I studentëve të farmacisë;

Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts