PROCEDUARAT E APLIKIMIT NE UNIVERSITET 2019


RAUNDI I PARE
Per te filluar aplikimin A2 (aplikimi per ne universitet) me 10 preferencat duhet bere si fillim pagesa 2000 lekë në postë ose në bankë niveli II. Fatura per kete pagese do publikohet te faqja jone ne facebook Provimet e Matures ose ne instagram te @studentet

Mandati i pageses nga banka ose posta dërgohen në shkollë tek mësuesi kujdestar dhe tek mbikqyrësi (Ju sugjerojme ta beni pagesen ne post pasi ka dhe komisionin me te vogel)
Aplikimi fillon pas konfirmimit të pagesës.

Kujdes: nxënësit me mesatare nën (6,5) mund të aplikojnë në programet profesionale 2-vjeçare ku proçedura është e njëjtë si të tjerët..

RAUNDI I DYTE i aplikimit
Në raundin e dytë hyjnë maturantët që:
• nuk arrijnë të aplikojnë në raundin e parë
• nuk kanë fituar asnjë degë
• që fituan degë por nuk janë regjistruar.
• që kanë bërë çregjistrimet në raundin e parë.

RAUNDI I TRETE
• Aplikohet njëlloj si raundi i dytë.
• Maturanti nuk paguan dy herë por vazhdon aplikimin me pagesën që ka bërë në raundin e parë.

Kujdes!
1-Çdo raund është i ndarë në 7 faza me 48 orë secila. Në qoftëse je fitues në njërën nga
fazat dhe nuk regjistrohesh, e humbet degën.
2-Maturanti kontrollon:
• Në portalin U-Albania “ Këndi i Maturantit” me numër ID etj... nëse është fitues dhe sa kuota janë të lira.
• Udhëzuesi teknik do publikohet te faqja ne instagram @studentet

❖ Regjistrimi në Universitet

Dokumentacion online ose pranë sekretarisë me dokumentat:
• Kartë ID ose pasaportë,
• fotokopje e noterizuar e diplomës +çertifikatën e notave.
• Plotëson deklaratën (qe do publikohet te faqja ne instagram @studentet)
➢ Ç’regjistrimi nga raundi i parë bëhet me kërkesë nga maturanti pranë sekretarisë mësimore të fakultetit.

DATAT E APLIKIMIT SIPAS RAUNDEVE I KENI TE FOTO NE FILLIM. Ju lutemi shperndajeni informacionin qe te informohen te gjithe maturantet ne Shqiperi. E krijuam kete postim qe te keni nje ide me te qarte se si do procedohet. Te tjera informacione me konkrete do keni ne datat ne vijim ne faqen tone ne instagram STUDENTET.Share:

1 comment:

  1. Pershendetje... po universitetet qe jane me konkurs si do te procedojne? Nqs nuk fitohet konkursi mbetet nxenesi pa shkolle?

    ReplyDelete

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts