10 universitetet me te mira mjekesoreKjo renditje eshte bazuar në një metodologji që vlerëson reputacionin akademik dhe punëdhënës, ndikimin në hulumtim ne kerkimet shkencore dhe më shumë... Këtu marrim një vështrim më të afërt në 10 shkollat ​​më të mira mjekësore;

 10. UCL (University College London)

Nje nga universitetet me te mira ne Londer dhe shtepia e mjekesise pasi ka kryer hulumtime rreth adrenaline sdhe sistemi imunitar

Ketu eshte diplomuar Hugh Owen Thomas, i cili eshte konsideruar si babai i "orthopedic surgery" ne Britani

9. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

Ofron nje program Harvard-MIT ne Shkencat Mjekesore dhe Teknologji

8. Yale University

Eshte i njohur qe ka sjell inovacione ne mjekesi si X-ray apo perdorimi i pare i suksesshem i penicilines apo dhe kemioterapise ne vend

7. University of California, Los Angeles (UCLA)
UCLA

The University of California, Los Angeles (UCLA)’s David Geffen School of Medicine eshte i 7 i rankuar dhe e ka emrin nga  David Geffen, i cili dhuroi US$200 million per shkollen ne 2002

6. Karolinska Institute

Karolinska eshte e njohur per fitimin e cmimit Nobel per Mjeksine dhe Fiziologji eshte nje universitet i vogel me 6000 student

5. Johns Hopkins University

Johns Hopkins University eshte universiteti i pare i hapur per kerkime ne SHBA ne 1876. Eshte diplomuar  Florence R. Sabin, Denton Cooley (kirurgja e cilia ka bere implantin e pare te nje zemre artificiale/

4. Stanford University

Eshte nje nga shkollat me veshtira te mjekesise ne SHBA

3. University of Cambridge

2. University of Oxford

Ka nje sistem 6 vjecar per mjekesine , 3 vite paraklinike dhe 3 vite klinike. Eshte nje nga universitetet me te mira qe te ofron te marresh leksione nga lektoret me me emer ne bote.

1. Harvard University

Numri nje per studimet ne mjekesi eshte Harvard University. Ne kete universitet kane mbaruar
Sidney Farber, i cili eshte konsideruar dhe babai i kemioterapise , Fe del Mundo, gruaja e pare e prauar ne shkolle dhe krijuesja e pare e spitalit pedriatik ne Philippines..

Universitetet me te mira mjekesore ne vendet e tjera...

Africa
University of Cape Town, South Africa (ranked 101-150)
Asia
University of Tokyo, Japan (25th)
Australia & New Zealand
University of Melbourne, Australia (17th)
Latin America
Universidade de São Paulo, Brazil (51-100)
Middle East
King Abdulaziz University (KAU), Saudi Arabia (251-300)
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts