Matura si mund ti kombinojme lendet per provimet me zgjedhje?Matura po vjen pak nga pak. Shume maturante ende jane te paqarte per shume gjera por faqja "Provimet e Matures" ne facebook apo faqja @studentet ne instagram do mundohet qe ti sqaroj te gjitha pikat dhe hapat.

Nje nga pjeset me te rendesishme te matures eshte dhe perzgjedhja e lendeve per te dhene provime me zgjedhje. Shume maturante e kane vendosur tashme se cilat provime duhet te japi dhe nje pjese ende. Por si duhet te kombinohen lendet? A kam mundesi per ti dhene cfare lendesh te dua? Fatkeqesisht JO. Ekziston sistemi i krediteve. Kreditet jane si me poshte;Maturantet duhet te japin 2 lende shuma e te cilave nuk duhet te jete me pak se 8. Numri me i madh i krediteve nuk tregon asgje per rendesine e lendes. Krediti eshte thjesht se sa here e ke bere ate lende gjate 3 viteve. Mundohuni te beni kombinimet me te mira per ju por AKOMA mos vendosni se cfare lendesh duhet te jepni pasi me daljen e KRITEREVE te universiteteve gjithcka mund te ndryshoj pasi disa dege mund te kene KUSHT disa lende.

Gjithashtu maturanti nuk mund te zgjedh dy lende te njejta si psh; kimi berthame dhe kimi te thelluar. Apo gjuhe angleze dhe gjuhe greke.

Nga eksperiencat e meparshme per lendet shkencore lendet si Matematike e thelluar + Fizike e thelluar ose berthame eshte kombinimi me i duhur per personat qe jane mire ne lendet shkencore. Per ata shoqerore kombinimi Qytetari + Anglisht eshte super kombinimi qe pjesa me e madhe dalin mire ne provime.

Nje keshille nga ana jone eshte qe lenda e GJEOGRAFISE nuk eshte dhe aq e lehte sa duket. Shume maturante nder vite jane zhgenjyer me rezultatin.

Shpresojme qe te na ndiqni te faqja ne facebook " Provimet e Matures " dhe ne instagram @studentet pasi do vazhdojme te publikojme shume informacione per maturen po jo vetem.. Pasi faqja jone publikon edhe artikuj inforormues qe eshte e mire ti lexoni..
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts