Lista e 15 filmave më të bukur të të gjitha kohëraveKjo është lista me 15 filmat me klikimet më të shumta në faqen e IMDb-së ( Internet Movie Database )

1. The Shawshank Redemption (1994)         Kohëzgjatja 2:22:37

Andi Dufrein është një bankier i cili dënohet me burg të përjetshëm për vrasjen e gruas së tij dhe dashnorit të saj. Në burg ai njihet me Red-in, një tjetër të burgosur për vrasje, dhe kështu fillon një histori burgu dhe respekti të dyanshëm mes dy burrave.2.  The Godfather (1972) Kohëzgjatja 2:57:04

Patriarku plak i një dinastie të krimit të organizuar i kalon kontrollin e perandorisë së tij klandestine të birit të tij.


3. The Godfather, Part II (1974) Kohëzgjatja 3:20:05

Jeta e hershme dhe karriera e Vito Corleone në vitin 1920 në Nju Jork është portretizuar ndërsa biri i tij, Michael, zgjeron dhe forcon pushtetin e tij mbi sindikatë që shtrihet nga Lake Tahoe, Nevada para-revolucionit 1958 në Kubë.4. The Dark Knight (2008) Kohëzgjatja 2:32:12

Kur Batman, Gordon dhe Harvi Dent lëshuan një sulm në badën e të këqinjve, ata lanë kllounin jashtë kutisë, Xhokerin, i prirur për të kthyer Gothamin në anën e tij dhe heronjtë në nivelin e tij.5. Pulp Fiction (1994) Kohëzgjatja 2:28:03

Pumpkin e Honey Bunny vendosin të grabisin tavolinën në të cilën po hanin. Vinsent e Jules janë dy gangësterë që duhet të kryjnë një punë. Vinsent është i shqetësuar sepse duhet t’i bëjë shoqëri Mias, gruas së droguar të shefit të tij. Butch një boksier në shërbim të Marselusit, nuk e zbatoi urdhërin e shefit për të humbur në një ndeshje të tij.


6. The Good, the Bad and the Ugly ( 1966 ) Kohëzgjatja 2:40:01

Film western një ndër më të vlerësuarit në të gjitha kohërat. I miri, i keqi dhe i shëmtuari. Me aktor Clint Eastwood në një nga rolet e tij me prestigjoze.


7. 12 Angry Men (1957) Kohëzgjatja 1:30:06

Një anëtar jurie në një gjyq vrasjeje, ia del mbanë dalëngadalë t’i bind të tjerët se “rasti” nuk është aq i qartë, siç dukej në gjykatë.

8. Schindler’s List (1993) Kohëzgjatja 3:15:03

Në Poloni gjatë Luftës së Dytë Botërore, Oskar Schindler gradualisht fillon të shqetësohet për fuqinë punëtore të tij çifute, pasi përjeton persekutimet e tyre nga nazistët. Fituesi i 7-të çmimeve Oskar dhe i 70 çmimeve të tjera.9. The Lord of the Rings: The Return of the King Kohëzgjatja (2003) 3:21:08

Gandalf dhe Aragorni udhëheqin Botën e Burrave kundër ushtrisë së Sauronit për të tërhequr vëmendjen e tij nga Frodo dhe Semi të cilët janë duke ngjitur Malin Doom me Unazën.10. Fight Club (1999) Kohëzgjatja 2:13:06

Një punëtor zyre insomniac kërkon për një mënyrë për të ndryshuar jetën e tij dhe takohet me një prodhues sapuni dhe formojnë një klub për luftra ilegale që evoluon në diçka më shumë.11. The Fellowship of the Ring (2001) Kohëzgjatja 3:48:08

Një hobit i pafajshëm udhëton me tetë shokë për te zjarret e Malit Doom që të shkatërrojë Unazën dhe lordin e zi Sauron përgjithmonë.


12. Star Wars: Episode V – The Empire Strikes Back (1980) Kohëzgjatja 2:07:05

Pasi rebelët kanë qenë të mbizotëruar brutalisht nga Perandoria mbi bazën e tyre të sapo krijuar, Luke Skywalker merr persiper trajnimit Jedi Master Yoda , ndërsa miqtë e tij janë ndjekur nga Darth Vader, si pjesë e planit të tij për të kapur Luka.13. Inception (2010) Kohëzgjatja 2:28:08

Në një botë ku teknologjia ekziston për të hyrë në mendjen e njeriut përmes pushtimit në ëndërr, një hajdut shumë i kualifikuar i është dhënë një shans përfundimtar në shpengimin e cila perfshin ekzekutimin e punës së tij të vështirë.


14. Forrest Gump (1994) Kohëzgjatja 2:25:05

Forrest Gump megjethese jo inteligjent,ne nje menyre ose nje tjeter ka qene prezent ne te gjithe ngjarjet historike qe kane ndhour gjate brezit te tij.Gjate gjithe jetes e vetmja dashuri e tij eshte Jenny Curran.15. One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975) Kohëzgjatja 2:14:05

Pas pranimit të një njeriu në një institucion mendor, një rebel i stuhishëm mbledh pacientët për të marrë përsipër infermierin dhe repartin qendrore.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts