Ja arsyeja pse disa femra nuk mund të dobësohenKilët e tepërta janë shqetësimi i vazhdueshëm i femrave, veçanërisht atyre që interesohen shumë për pajmen e tyre të jashtme.

Por pavarësisht trajtimeve mjekësore dhe orëve të gjata të palestrës, disa e kanë të pamundur të humbasin kile duke ia vënë fajin ushqimit që konsumojnë.

Shumë pak femra e dinë se arsyeja fshihet në tipin hormonal të trupit të tyre.

Estrogjeni, gestagjeni (progjesteroni) dhe testosteroni zotërojnë  trupin tonë nga lindja. Megjithatë, tek çdo femër është më i theksuar një, i cili përcakton llojin e saj personal hormonal.

Tri lloje hormonale të femrave, dallohen për sa i përket shpërndarjes së indit dhjamor në trup dhe me prirjen më të madhe apo më të vogël ndaj trashjes.  Mosbalancimi hormonal mund të shfaqet në secilën moshë të jetës, ndërsa për rivendosjen e tij e cila çon në dobësim të suksesshëm është i nevojshëm programi i cili i përshtatet tipit tuaj hormonal.

Tipi estrogjenik i femrës

Ky tip i femrës janë pothuajse gjysma e femrave.
Ndërtimi trupor: janë shumë femërore, kanë bel të hollë, zakonisht gjoks të madh, vithe të rrumbullakuara dhe kofshë të plota.

Duke mbizotëruar estrogjeni, veçanërisht në vitet e hershme, mund të nxiten vështirësi tipike psikike të sindromit paramenstrual si nervozizmi, ndryshime në disponim dhe sulme të urisë.

Duhet të përdorin ushqim pa yndyrë me karbohidrate nga drithërat dhe sasi të vogël  të proteinave me origjinë shtazore.

Tipi progjestin i femrës

Tipi progjestin i femrës sipas pamjes gjendet midis tipit estrogjen dhe atij testosteron, ndërsa i takojnë 25 deri 35 për qind e femrave

Tipi progjestin ka ndërtim të brishtë trupor, bel të hollë, gjoks të vogël, legen të ngushtë, vithe të vogla dhe kofshë vitale.

Për të qëndruar vitale, shmangni konsumimin e karbohidrateve në mes vakteve dhe rrisni aktivitetin trupor. Rekomandohen ushtrimet të cilat kanë për qëllim forcimin, ushtrimet për fuqi, dhe praktikimi i rregullt i jogës, dieta insulinike dhe periudhat e rregullta të relaksimit.

Tipi testosteron i femrave

Këtij tipi hormonal të femrës-atlete i takon rreth 15 për qind e femrave

Për shkak nivelit të lartë të testosteroneve, muskujt janë më të theksuar dhe zhvillohen lehtë me ushtrime.  Shtimin në peshë e ndihmon ushqimi i përzier, ndërsa pesha rritet edhe me ushtrimet e rregullta për fuqi, sepse rritet edhe masa muskulore. Për linja të holla rekomandohet edhe ushqimi insulinik dhe praktikimi i jogës për lëvizshmëri më të mirë dhe çlirim nga stresi.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts