Flisni me vete? Atëherë jeni gjeni!A flisni ju me veten? Mos kini frikë, pranojeni! Shkenca ka zbuluar se ata që flasin me veten e tyre janë gjeni dhe jo të çmendur!

Psikologu dhe studiuesi Gary Lupyan ka kryer një eksperiment me 20 vullnetarë që u janë paraqitur objekte, në një supermarket, dhe u pyetën për të kujtuar ato. Gjysmës së tyre u është thënë të përsërisnin fjalën për shembull, banane, dhe gjysma tjetër qëndroi heshtur.

Në fund, rezultati tregoi se fjalimi i ndihmoi njerëzit të gjenin objektet nga 50 deri në 100 milisekonda më shpejt, në krahasim me ato që qëndronin heshtur. “Unë shpesh do të pëshpërit me veten time kur kërkoj për diçka në frigorifer apo raftet e supermarketeve,” tha Gary Lupyan.

Kjo përvojë personale në fakt e bëri atë të kryejë këtë eksperiment. Lupyan, së bashku me një tjetër psikolog, Daniel Sëigley, doli me rezultatet që ata që flasin me veten janë gjeni.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts