A shpenzojmë energji kur e lemë ende karikuesin në prizë?!Na ndodh shpesh ta lemë karikeusin në prizë, ndonëse telefoni jonë është karikuar. Por a shpenzojmë energji elektrike gjatë kësaj kohe?!

Karikuesit e rinj konsumojnë energji elektrike edhe kur janë vetëm të vendosur në prizë. Sipas ekspertëve, një mbushës i celularit, i vendosur në prizë edhe kur nuk është duke e karikuar celularin, përdorë 0.25 vat.

Kjo për shkak se ata përmbajnë një transformator i cili e bën karikuesin më të madh se një kabllo e zakonshme e lënë në prizë. Ky transformator mbetet i lidhur në qark elektrik dhe kështu shpenzon një sasi të vogël të rrymës.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts