SA KALORI PËRMBAJNË PIJET ALKOOLIKE?A keni menduar ndonjëherë se sa kalori ka në një gotë verë? Ka shumë më tepër se sa mendoni. Por është e rëndësishme të dini se futja e duhur e kalorive është vetëm një aspekt i një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar. Megjithëse ushqimet mesatare tregohen si një krahasim, ju nuk do të merrni të njëjtën dietë nga të dyja - për shembull, kaloritë krahasohen me një gotë mesatare të alkoolit me banane dhe natyrisht, banana është një alternativë më e shëndetshme.

Gjithmonë pini me përgjegjësi dhe në mënyrë të moderuar.

0.5 litra birrë përmban 180 kalori, aq sa një copë mesatare e sallamit.
0.5 litra verë mollë përmban 220 kalori, aq sa edhe një krofne.
175 mililitra gotë verë përmban 160 kalori, aq sa edhe një filxhan kafe.
1 filxhan shampanjë përmban 90 kalori, aq sa një çokollatë ndihmuese e tretjes.
1 filxhan alkool i pastër përmban 60 kalori, aq sa një banane e vogël.
275 mililitra pije energjie përmban 170 kalori, aq sa edhe një copë tortë.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts