GRATË JETOJNË MË GJATË, NËSE ATA JANË TË RRETHUARA NGA...Sipas hulumtimeve të fundit gratë që jetojnë në fshat jetojnë më gjatë. Gjegjësisht mjediset natyrore të ndihmojë në uljen e stresit dhe rrisin aktivitetin social dhe fizik në mesin e tyre.

Anketa është kryer në 108,630 gra në mes të 2000 dhe 2008, dhe si faktorë kanë marrë moshën, racën, pirja e duhanit dhe statusin socio-ekonomik. Gjatë studimit u zbulua se ata që jetojnë me më gjelbërim në një sipërfaqe prej 250 metra pranë vendbanimeve të tyre, kishte një normë 12% më të ulët të vdekjes nga ndonjë shkak.
Përfundimi i studiuesit është se bimësia e gjelbër ndihmon në reduktimin e stresit. Edhe pse në këtë kohë kryesisht zgjedhim jetën në zonat urbane, ju keni për të vënë theksin në rëndësinë e hapësirave të gjelbra.

Më pak gjelbërim do të thotë aktivitet social më pak

Sot njerëzit kalojnë më shumë kohë në makinë ose para monitorit, dhe aktiviteti i ulët fizik dhe shoqëror mund të çojë në depresion. Nëse doni një jetë të gjatë dhe të lumtur duhet të zgjedhim që të rrethohemi nga natyra.

Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts