Gjërat që njerëzit pozitivë nuk i bëjnëNjerëzit pozitiv nuk e predikojnë më të keqen
Do të ishte mrekulli se sa shumë probleme nuk do të ekzistonin po të mos i shpiknim ne. Njerëzit pozitiv e dinë se të mendosh fundin nuk është ide e mirë. Para se ata të vendosin se një person nuk është i besueshëm, ata punojnë shumë për të marr vesh më shumë për atë.

Ata nuk e kundërshtojnë të vërtetën
Është e lehtë të jetosh në një gënjeshtër, sepse ajo mund të rriten aq mirë sa që njerëzit do të harrojnë të vërtetën. Njerëzit e vërtetë kanë nevojë të përballen me të vërteten dhe të jetojnë me të sepse të bësh justifikime kurrë nuk është një zgjidhje.

Ata nuk i harrojnë gjërat e vogla
Sigurisht që është e lehtë t’i harrosh gjërat e vogla, por njerëzit pozitiv nuk e bëjnë këtë. Ata shprehin mirënjohje për çdo bekim, pa marr parasysh sa e madhe apo e vogël është. Ata e dinë se është e pakuptimtë për të menduar se më shumë gjëra do t’ju bëjnë të ndiheni më mirë.

Ata nuk i shohin problemet si “probleme”
Fjala “problem” shihet si “sfidë” për njerëzit pozitiv. Ata besojnë se çdo barrierë vjen si një rast që do të sjell diçka. Njerëzit pozitiv marrin shancën të sfidojnë veten dhe të përmirësojnë jetën e tyre.

Ata nuk presin diçka nga asgjë
Njerëzit pozitive nuk bien për “të humbur peshë të shpejtë” ose “të t’u bëtë të pasur të shpejtë”. Ata e dinë se çdo gjë me vlerë kërkon shumë punë. Njerëzit pozitive janë të kënaqur me faktin se arritja e suksesit mund të marrë pak më shumë kohë se sa ata do të donin(por do të jetë aq e vlefshme).

Ata nuk mërziten
Mërzitja është një vend ku kreativiteti, frymëzimi dhe produktivitetit vdesin. Njerëzit pozitivë janë të fasionuar nga çdo gjë rreth tyre. Ata eksplorojnë botën me entuziazëm dhe kureshtje.

Ata nuk mendojnë se jeta është e përsosur
Njerëzit pozitiv harrojnë për përsosmërinë, sepse ajo nuk është vetëm e mundur.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts