Origjina e pazakontë e markave të famshme: Louis VuittonNë 1835 i riu Louis Vuitton la fshatin e tij të klasës punëtore dhe u nis në këmbë për në Paris, ku siguroi një pozicion si çirak kuti-bërës dhe paketues. Në atë kohë, të pasurit i paketonin sendet e tyre në mënyrë profesionale, në mënyrë që të përballonin kushtet e ashpra të udhëtimit, dhe kuti dhe trungje bëheshin me porosi për t’iu përshtatur artikujve të veçantë. Nga fillimi i vitit 1850, Vuitton u bë kuti-bërësi dhe paketuesi personal për Perandoreshën Eugenie, gruan e Napoleon-it të III-të, dhe së shpejti hapi punishten e tij pariziane të paketimit, që paraqiti një linjë drejtkëndëshe në formë, trungje me fund të rrafshët që ishin më të lehtë për rafte sesa stilet e lakuara në, tradite per kohen. Ndërsa popullariteti i tij vazhdoi të rritet në mesin e elitës franceze, produktet Vuitton u rrëzuan nga konkurrentët. Në një përpjekje për të luftuar këtë problem, katër vjet pas vdekjes në 1892 të Vuitton, djali i tij Georges, i cili kishte marrë përsipër  biznesin, projektoi logon tashme te famshme e shume të veçantë, LV .
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts