KËSHILLA NGA TË DIPLOMUARIT PËR STUDENTËT E VITIT TË PARË

Askush nuk ju analizon aq sa mendoni ju

Ndiheni sikur gjendeni para reflektorëve, por është fakt që askush nuk ju analizon aq detajisht sikur mendoni ju.
Ushqimi i lirë në mensë nuk do të thotë që duhet të shtoni peshë

Në situata plot stres, disa i dorëzohen ushqimit, dhe në fillim të studimeve, çdo student përballet me situata të vështira. Kjo nuk do të thotë që duhet të shtoni peshë.

Alkooli është vetëm opsion

Ndoshta ahengjet studentore njihen me sasinë e madhe të alkoolit, por nuk do të thotë që nga ju pritet ta bëni atë gjithmonë që dilni me kolegët.

Ekziston një botë e tërë jashtë kampusit

Fakulteti dhe kampusi/konvikti ndosht duket si bota e tërë për studentin e vitit të parë, por jeta studentore ekziston edhe jashtë tyre.

Shoku/shoqja i/e dhomës do t'ju mësojë shumë

Mësimet më të mira për lidhjet e dashurisë, kompromisin, shoqërinë dhe bashkëjetesën do ti mësoni me ndihmën e këtij personi. Jeta e përbashkët do tju mësojë se si të jeni më tolerant dhe të qytetëruar.

Do të qani, ndoshta më shpesh

Largimi nga shtëpia mund të jetë i vështirë për shumë studentë, pa marrë parasysh se sa të pregaditur janë ndjerë. Kjo është pjesë përbërëse e rritjes dhe pjekies.

Mos u habitni nëse gjatë festave ktheheni të ndryshëm

Ndryshimet mund të fillojnë që nga dita e parë dhe deri në fund të semestrit të parë të ktheheni si një person i ri para prindërve tuaj.
Fakulteti ndryshon njeriun. Personi që jeni vitin e parë do të ndryshojë deri në fund të studimeve. Po ta kishit mundësinë të flisni me veten e diplomuar, kur keni qenë viti i parë, sigurisht do të kishit dëgjuar diçka të tillë.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts