5 fakte të gënjeshtërt1. Fakt : Ajshtajni nuk ishte nxënës i mirë!
E vërteta: Në realitet Ajshtajni ishte një nxënës shumë i mirë, kryesisht në fizikë dhe matematikë.
2. Fakt: Napolon Bonaparti ishte i shkurtër!
E vërteta: Napoloni ishte 1.70 i lartë, sa mesatarja e meshkujve në periudhën tij në Francë.
3. Fakt: Vikingët kishin helmeta me brirë!
E vërteta: Vikingët varroseshin bashkë me helmetat e tyre dhe brinjët që i përdornin si kupa. Por, kur u zbuluan varret e para të Vikingëve, u konsiderua e gabuara se ata mbanin helmeta me brirë.
4.Fakt: Thomas Edison shpiku llampën elektrike!
E vërteta: Padyshim që Edison zbuloi shumë gjëra, por nga këto gjëra llampa nuk ishte zbulim i tij. Në realitet ai e zbuloi llambën njëkohësisht me anglezin Joseph Swan, i cilit zotëron dhe autorësinë e shpikjes.
5. Fakt: Darvini argumentoi se njeriu vjen nga majmuni!
E vërteta: Në fakt, atë çka pretendoi Darvini ishte se si majmunët, shimpanzetë dhe njerëzit kishin një paraardhës të përbashkët para shumë vitesh.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts