Skandal! Nepotizmi në universitetet shtetërore

Emrat e mbi 115 pedagogë në Universitetin e Tiranës me lidhje të ngushta familjare.

Një grupim studentësh të identifikuar si “Lëvizja Studentore”, ka bërë një punë kërkimore duke analizuar lidhjet mes pedagogëve në Universitetin e Tiranës dhe ka zbuluar se janë të paktën 115 pedagogë të cilët kanë lidhje direkte familjare me njëri tjetrin, ose janë burrë e grua, ose janë prindër e fëmijë, ose kushërinj të parë.

Skema mund të jetë edhe më e madhe nëse analizohen lidhjet më të gjera familjare apo favoret politike.

Më poshtë lista e plotë e emrave dhe lidhjeve të tyre me njëri tjetrin:


2.Alda Kika Zv/Dekane, motra Klejda Kika pedagoge e jashtme Departamenti Informatikës.

3.Armand Como, pedagog Departamenti i Kimisë, e bija Alba Como pedagoge Departamenti i Informatikës, nipi Ermal Como pedagog Departameti i Gjuhës Angleze te Fakulteti i Gjuhëve të Huaja.

4.Altin Mele, pedagog Departamenti i Kimisë, djali i Ilo Mele, ish pedagog në të njëjtin departament, e shoqja Ardita Mele pedagoge e jashtme, Departamenti i Kimisë Industriale.

5.Erinda Buhaljoti(Koni), Departamenti i Biologjisë, mbesa e Mynyr Konit, Rektor.

6.Blerina Vrenozi, Qendra Kërkimore Florës dhe Faunës, e motra Ela Vrenozi pedagoge Departamenti i Informatikës.

7.Ani Bajrami, Qendra Kërkimore e Florës dhe Faunës, Zyri Bajrami i ati, pedagog në Departamentin e Biologjisë.

8.Majlinda Vasjari, Departamenti i Kimisë, e bija Ledia Vasjari pedagoge Departameti i Biologjisë.

9.Thoma Mitre, pedagog Departamenti i Matematikës së Aplikuar, kunata Anila Mitre, pedagoge Departameti i Biologjisë.

10.Rozana Troja, shefe e Departamentit të Kimisë Industriale, i shoqi Pandeli Troja pedagog te Departamenti i Kimisë.

11.Luljeta Pinguli, pedagoge Departamenti i Kimisë Industriale, kunati Roland Pinguli pedagog në të njëjtin departament.

12.Elson Cibaku, Departamenti i Informatikës pedagog, e motra Nikoleta Cibaku Departamenti i Gjuhës Angleze pedagoge.

13.Elton Skëndaj, pedagog Departamenti i Gjuhës Angleze, e shoqja Klodjana Skëndaj pedagoge në të njëtin departament.

14.Klodiana Gorica, pedagoge Departamenti i Marketingut, motra Dorina Kripa, pedagoge Departamenti i Financës.

15.Viktor Ristani, pedagog Departamenti i Anglishtes, mbesa Nejla Qafmolla, pedagoge në të njëjtin department.

16.Kestrin Katro Zv. Dekane, e motra Eriona Katro pedagoge Departamenti i të Drejtës Civile

17.Aurela Anastasi, pedagoge e brendshme Departamenti i të Drejtës Publike, djali Kristi Anastasi pedagog i jashtëm Departamenti i të Drejtës Civile.

18.Adea Pirdeni, pedagoge e brendëshme Departamenti i të Drejtës Publike, i ati Luan Pirdeni petagog i jashtëm në të njëjtin departament.

19.Skënder Kaçupi, përgjegjës i Departamentit të të Drejtës Penale, e bija Erisa Kaçupi pedagoge e jashtme Departamenti i të Drejtës Civile.

20.Vasilika Hysi, pedagoge Departamenti i të Drejtës Penale, e bija Klesta Hysi pedagoge Departamenti i të Drejtës Publike.

21.Xhezair Zaganjori, pedagog i jashtëm Departamenti i të Drejtës Publike, Renis Zaganjori, i biri pedagog i jashtëm Departamenti i të Drejtës Civile.

22.Valentina Duka Dekane, i shoqi Ferit Duka pedagog i jashtëm Departameni i Historisë

23.Theodhor Karaj, Shef i Departamentit të Psikologjisë dhe Petagogjisë, e bija Stela Karaj pedagoge në Departamentin e Sociologjisë.

24.Ina Kokëdhima, pedagoge Departamenti i Punës dhe Politikës Sociale, e motra Ksanthipe Kokëdhima pedagoge Departamenti i Psikologjisë

25.Edmond Rapti Dekan, e bija Jonida Rapti dhe kunata Dorina Rapti pedagoge Departameti i Psikologjisë.

26.Inva Çela, pedagoge Departamenti i Filozofise, e bija e Gjeraqina Çelës Kancelares së Fakultetit.

27.Enis Sulstarova, pedagog Departamenti i Shkencave Politike, e shoqja Rovena Sulstarova, pedagoge Departamenti i Psikologjisë dhe Petagogjisë.

28.Shezai Rrokaj Zv. Rektor UT, i biri Ivi Rrokaj pedagog Departamenti i të Drejtës Penale Fakulteti Drejtësisë.

29.Ukë Buçpapaj, pedagog Departamenti i Anglishtes Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, njëra vajzë Era Buçpapaj pedagoge e jashtëme në të njëjtin department, ndërsa vajza tjetër Adela Buçpapaj pedagoge Departamenti i të Drejtës Penale, Fakulteti i Drejtësisë,

30.Daniela Tamo pedagoge Fakulteti i Histori Filiologjisë, Departamenti i Gjuhës Angleze, i shoqi Adem Tamo pedagog Fakulteti i Shkencave Socilale, Departamenti i Psikologjisë dhe Pediatrisë.

31.Suela Malexhaku, pedagoge Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Departamenti i Informatikës, e motra Armela Malexhaku pedagoe e jashtëme Fakultetit i Drejtësisë, Departamenti i të Drejtës Publike.

32.Theodhor Karaj, pedagog Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Departamenti i Fizikës, mbesa Livia Karaja, pedagoge Fakulteti i Shkencave Sociale Deprartamenti i Punës dhe Politikës Sociale.

33.Petrit Dollani, pedagog Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i Menaxhimit, i ati Kostandin Dollani pedagog I jashtëm Fakulteti I Shkencave të Natyrës, Departamenti i Fizikës.

34.Lorina Bekteshi, pedagoge Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i Marketingut, e motra Arba Bekteshi, pedagoge e jashtëme Fakulteti i Shkencave Socilale, Departamenti i Shkencave Politike.

35.Ersida Teliti, pedagoge Fakulteti i Drejtësisë, Departamenti i të Drejtës Civile, motra Adisa Teliti pedagoge Fakultetii I Shkencave Socilale Departamenti i Punës dhe Politikës Sociale.

36.Klementina Puto, Fakulteti i Shkencave të Natyrës Përgjegjëse e Departamentit të Bioteknologjisë, nipi Erlir Puto petagog Fakulteti i Drejtësisë, Departamenti i të Drejtës Publike.

37.Ilda Melo, pedagoge Fakulteti i Drejtësisë, Departamenti i të Drejtës Civile, e motra Xheni Melo, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Departamenti i Informatikës.

38.Dhimitri Bello, pedagog Fakulteti I Histori Filiologjisë, Departamenti i Gjuhës, djali i xhaxhait Raqi Bello, Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, pedagog Departameti i Gjuhëve Sllave dhe Ballkanike.

39.Brikena Kadzadej, pedagoge Fakulteti Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhës Gjermane, motra Nevila Baci pedagoge Fakulteti i Ekonomisë Departamenti i Statistikës dhe Informatikës së zbatuar.

40.Marisa Janku, pedagoge Fakulteti i Gjuhëve të Huaja, Departamenti i Gjuhës Gjermane, motra Dorina Koci Janku pedagoge Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i Financës

41.Fatmir Hoxha Fakultetit i Shkencave të Natyrës, Përgjegjës i Departamentit të Matematikës së Aplikuar, e bija Elira Hoxha pedagoge Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i StatistikËs dhe Informatikës së Zbatuar.

42.Gëzim Kapidani, pedagog Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Departamenti i Biologjisë, e bija Mariola Kapidani, pedagoge Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i Financës.

43.Artan Puto, pedagog Fakulteti i Histori Fililiologjisë, Departamenti i Arkeologjisë djali i Arben Putos ish pedagog, e shoqja Mimoza Puto pedagoge Fakulteti i Gjuhëve të Huaja Departamenti i Gjuhës Spanjolle.

44.Maklenë Çabej, pedagoge Fakulteti i Histori Filiologjisë, Departamenti i Gjuhës, e ëma Argjirula Çabej pedagoge Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Departamenti i Kimisë.

45.Alban Tartari pedagog, Fakulteti i Histori Filiologjisë, Departamenti i Gazetarisë dhe Komunikimit, e shoqja Elda Tartari pedagoge Fakulteti i Shkencave Sociale, Departamenti i Psikologji Petagogjisë.

45.Skerdilajd Xhulaj, pedagog i brendshëm Qendra Kërkimore Florës dhe Faunës, i ati Murat Xhulaj dhe e shoqja Doriana Xhulaj, pedagog në Departamentin e Biologjisë.

46.Omer Stringa, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, ish Dekan, pedagog Departamenti i Matematikës së Aplikuar, e shoqja Areti Stringa pedagoge Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i Statistikes dhe Informatikës së zbatuar.

47.Rajmonda Duka, pedagoge Fakulteti i Ekonomisë, Departamenti i Ekonomiksit, i shoqi Bejo Duka pedagog, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Departamenti i FIzikës.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts