Cfare do te ndodhte ne shoqerine njerezore nese lirise do ti mungonte morali.

Nese do te vinte nje dite ku morali do te ishte thjesht fjale toka do te ishte permbytur e ferri nuk do te mbante mekatet e shoqeris egoiste e fjalimet tokesore.Eshte e veshtire te jetosh ne nje shoqeri ku lirise do ti mungonte morali sepse ajo eshte dhe pjese e pandare e epshit njerezor.Eshte e veshtire te jetosh,eshte e veshtire te guxosh nese liria jote do te kishte te pranishme moralin. Kurse dashuria e falur nga njeriu eshte dhurata e djallit,sepse askush nuk mund te doje me shume se Zoti qe te fal parajsen.Askush nuk mund te veproj sipas deshires se tij,askush nuk mund te kryeje veprimet qe do pa vullnetin e vet Zotit.Nese jeton ne nje shoqeri duhet te miqesohesh me mekatarin qe me pas te ndihesh qingjin e bute qe e perbuzin te gjithe ,por ne fund do luten qe ai ti fal ata.Kurse te shkosh drejt lirise me par duhet te kalosh pengesen e moralit dhe te gjesh çelesin qe gjendet brenda mendjes njerezore.Si te hapesh zemren tek shkembi eshte njesoj sikur shoqeria te humbase pasaporten per te shkuar ne parajse.Edhe do te vuajme kaq shume ne jeten tokesore do te shperblehemi shumefish ne jeten hyjnore.Nese nuk do te ishte morali pjese e shoqerise atehere jeta eshte e pakuptimt.
Share:

1 comment:

  1. ese e kopjuar nga faqja http ese matura://essematura.blogspot.co.uk/search?q=morali

    ReplyDelete

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts