11 fakte të jashtëzakonshme rreth lordit të drogës, Pablo Escobar

1. Kishte një ndikim të jashtëzakonshëm.
Eskobar ishte përgjegjës për 80% të kokainës që qarkullonte në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

2. Produkti i tij peshonte shumë
Karteli i Medelinit i drejtuar nga Pablo Eskobar transportonte 15 ton kokainë në ditë drejt Shteteve të Bashkuara, afërsisht sa dy elefantë afrikanë.

3. Mund të ketë vrarë veten
Eskobar u vra gjatë një shkëmbimi zjarri me policinë kolumbiane. Plumbi fatal ishte në pjesën e tëmthave, mbi vesh. I njëjti vend që i tha vëllait të tij që do të vriste veten nëse do ta rrethonin ndonjëherë.

4. Një herë dogji 2 milion $
Kur po fshihej me familjen në një fermë në malet që rrethonin Medelinin, Eskobar dogji 2 milion dollarë për të mbrotjru vajzën e tij nga i ftohti.

5. E fute kokainën brenda rrotave të avionit
Një pilot mund të fitonte deri në 500,000 $ për një dërgesë, në varësi të sasisë që transportonte.

6. Vlente 25 bilion $
Në 1989, revista Forbes e listoi Eskobar të shtatin në listën e njerëzve më të pasur në botë. Mbani mend fëmijë, krimi nuk paguhet! Oh prit…

7. Shpenzonte 2,500 $ në muaj për llastik për lekët.
Karteli i përdorte për të lidhur bashkë tufa parash.

8. Minjtë hanin 2 bilion $ të pasurisë së tij çdo vit.
Duke qenë se i ruante paratë në pisllëk, në bodrum, 10% e pasurisë së tij vjetore ‘sakrifikohej’ nga lagështira dhe brejtësit.

9. Krijoi parajsën e tij
Eskobar zotëronte 5,000 hektarë tokë në qytetin e vogël kolumbian, Puerto Triunfo. Hapsira utopike u ndërtua si vend arratisjeje dhe përfshinte një pishinë, një ring mundjeje për dema dhe një kopsht zoologjik.

10. Policia dyshonte se ai shkaktoi shpërthimin e 11 shtatorit
Pablo Eskobar, ‘armiku i ShBA-ve’ dhe karteli i tij, u bënë përgjegjës për shpërthimin e kullave binjake.

11. Përgjegjës për më shumë se 4,000 vdekje
Në total Eskobar thuhet se ka kryer mbi 4,000 vrasje, përfshirë këtu edhe një kandidat për president kolumbian. Por ishte një baba i shkëlqyer..
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts