Raundi i pare i aplikimeve.Informacion i detajuar.

Si fillim per aplikimin ne raundin e pare , te gjithe maturantet/kanditate duhet te bejne nje pagese te tarifes se aplikimit ne vleren 2000 leke (te reja) ne zyrat e Postes Shqiptare apo ne Banka. Ne ju sugjerojme Postat pasi mbajne me pak komision se bankat. (Faturen kur te jete momenit do e postojme te faqja @Provimet e Matures ose ne insta @studentet) Duhet te merrni dy kopje te mandatit te cilat duhet ti dorezoni te gjimnazi. Pas ketij veprimi gjimnazi hedh ne sistem noten mesatare. (Nese nuk jeni ne Shqiperi keto veprime mund ti bej edhe nje shok/shoqe apo i aferm i juaj

Per te aplikuar per ne universitet mesatarja minimale duhet te jete me larte se 6. Per ata qe e kane nen 6 mund te aplikojne vetem per programet 2 vjecare. (per keto programe , informacione me te detajuara do publikohen te faqja @Provimet e Matures ose ne insta @studentet).

Aplikimi behet ne datat 20-29 korrik sipas rretheve. (datat i kemi publikuar por do i ripublikojme)  Per kete aplikim ju nevojitet te keni vetem lidhje interneti. Pra , mund ta beni kudo qe te jeni.

Do ju duhet te dini ID e matures dhe informacionet e kartes se identitetit ose pasaportes.

Nese keni probleme me aplikimin mund te drejtoheni DAR ose gjimnazit.

Brenda dates 28 gusht dalin rezultatet. Ne datat 29 gusht deri ne 11 shtator behen rregjistrimet per  ata qe jane shpallur fitues. Kjo periudhe eshte e ndare ne 7 faza 48 oreshe. Mund te shpalleni fitues ne nje ose me shume programe studimi.Nese shpallet fitues dhe do te rregjistrohet ai duhet te paraqitet prane universitetit me dokumentacionin brenda AFATIT 48 oresh. Nese nuk rregjistrohet e humbet te drejten e rregjistrimit ne ate program studimi ku ishte shpallur fitues. Kur te afrohen datat do publikohet nje udhezim teknik te faqja Provimet e Matures ose ne insta @studentet.

Nese ka ende kuota te paplotesuara , vija e kuqe ulet dhe maturantet fitues do mund te rregjistrohen ne fazat pasardhese.

MATURANTI ka te drejte te crregjistohet VETEM ne date 12 shtator , duke terhequr dokumentacionin.

Ne datat 29-30 gusht cdo maturante ka te drejte per anikmin

Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts