11 Mënyra për të bërë miq kur studioni jashtë vendit/qytetit!

Ky artikull eshte perkthyer dhe pershtatur ne shqip nga Laura Muçaraku

 Fillimi i universitetit është i frikshëm për të gjithë, por duke qenë në një vend të huaj mund të jetë e tmerrshme. Por me një grup të madh miqsh, përvoja juaj e studimeve jashtë vendit mund të jetë një nga më të mirat e jetës suaj.
   Mund të keni ardhur me miqtë nga shtëpia, ose ndoshta keni udhëtuar vetëm. Sido që të jetë, studimi jashtë vendit ju jep mundësinë të takoni njerëz nga e gjithë bota dhe të vendosni që të përjetoni plotësisht një destinacion të ri.
   Këtu janë disa ide që do t;ju ndihmojnë të bëni miq jashtë vendit dhe të shfrytëzoni sa më shumë jetën tuaj të re universitare ...

1. Bashkohuni me një shoqëri!
Ka, për fat të mirë, një klub për të gjithë në universitet - nga ekipet sportive dhe dramat në hobin më të zymtë. Këto ju japin shansin më të mirë për të takuar njerëz të tjerë që janë gjithashtu në kërkim për të bërë miq. Më e mira nga të gjitha, do të keni diçka të përbashkët me njerëzit që takoni (madje edhe nëse janë Quidditch ose filmat e viteve 90), çka është një akullthyes ideal. Dhe zakonisht shoqëritë do të sjellin shumë takime, kështu që ju mund të njiheni me të gjithë më mirë ndërsa ndiqni interesat tuaja të përbashkëta - e përsosur!

2. Shkoni në sa më shumë ngjarje që mundeni!
Përfitoni nga javët e para të universitetit sa më shumë që të jetë e mundur. Grupet e miqësisë nuk do të formohen plotësisht, prandaj shpesh është koha më e mirë për të bërë miq. Ndërkohë që jo të gjithë studentët kanë udhëtuar mijëra milje për studimet e tyre, shumica do të kenë lënë shtëpinë për herë të parë dhe do të jenë po aq të prirur për të gjetur një fytyrë miqësore si ju.

3. Bli nje derë-stop!
Bëjini vizitat të lehta, duke e lënë derën hapur në strehimin tuaj. Njerëzit do të kenë më shumë gjasa të ndalen dhe të njihen nëse dhoma juaj duket e mirëpritur. Ju mund të njihni fqinjët tuaj të rinj me një filxhan kafe dhe një bisedë rreth klasës në mbrëmje - një mënyrë e shkëlqyer për të pushuar pas një dite në kampus.

4. Organizoni nje darkë!
Pse të mos bëni në darkë një aktivitet komunal në shtëpinë tuaj të re? Është justifikimi i përsosur për të nxjerrë të gjithë nga dhomat e tyre dhe të argëtohen në kuzhinë. Nëse nuk jeni një kuzhinier i sigurt, mos u frikësoni! Provoni të gatuani bashkë me shokët e shtëpisë suaj ose mashtroni dhe blini disa ushqime të gatshme! Shumica e njerëzve do të jenë të lumtur të ndajnë diçka të thjeshtë, veçanërisht nëse jeni duke ndarë një pjatë nga vendi juaj.

5. Vendosini vezët në më shumë se një shportë miqësie!
Është mirë nëse krijoni një grup shokësh të mahnitshëm në universitet. Por duhet të përpiqeni të bëni disa qarqe miqësore në fusha të ndryshme të jetës suaj studentore, siç janë njerëzit nga klasa juaj, nga klubet që ju do t'i bashkoheni dhe nga akomodimin tuaj. Kjo do të thotë që gjithmonë do të keni dikë që të telefononi nëse keni nevojë për shoqëri dhe që ku garanton se nuk do të keni një moment të shurdhër!

6. Kaloni më pak kohë në dhomën tuaj!
Kaloni sa më pak kohë të jetë e mundur fshehur larg në dhomën tuaj të gjumit, edhe nëse ju keni dekoruar atë të duket mrekullisht mirë! Një nga pjesët më të mira të universitetit është të punosh me studentë të tjerë, në grupe studimi ose në projekte të përbashkëta. Asgjë nuk i bashkon të gjithë, sa një natë në bibliotekë me ushqime. Kur ju jepet një detyrë e grupit të projektit, mos zgjidhni vetëm të bashkoheni me studentët e tjerë ndërkombëtarë. Provoni dhe gjeni disa studentë vendas për t'u bërë partnerë. Ju do të keni shumë kohë për të biseduar, për të gjetur ide të shkëlqyera dhe për të festuar suksesin tuaj me disa pije.

7. Përdorni mediat sociale!
Mos u turpëroheni kur u drejtoheni shokëve të klasës dhe bashkëmoshatarëve tuaj në mediat sociale. Është një mënyrë e shkëlqyer për të gjetur se çfarë janë të tjerët duke bërë dhe të bashkoheni! Faqet e Facebook-ut të Universitetit dhe llogaritë e Twitter-it mund t;ju ndihmojnë të mësoni emrat e njerëzve dhe gjithashtu ju lejojnë të dini se çfarë ngjarjesh po vijnë, prandaj mund të siguroheni që keni kohë në orarin tuaj!

8. Jini të hapur
Edhe pse mund të mendoni se e dini se kush është lloji i shokut tuaj, mos lejoni që t'ju mbajë prapa. Universiteti është plot me njerëz të ndryshëm dhe ju nuk duhet të bëni gjykime të menjëhershme për askënd para se të njiheni mirë. Miqësitë mund të lindin në vendet më të vështira.

9. Organizoni një festë!
Nëse po kërkoni të bashkoni një grup të madh njerëzish, kjo mund të jetë mundësi e përkryer - për sa kohë që nuk është kundër rregullave te vendit ku ju qëndroni. Mënyra më e mirë për të takuar shumë njerëz të rinj është bashkimi i forcave me shokët tuaj të fjetjes. Dhe natyrisht, studentët duan çdo gjë të lirë, kështu që mendoni për ofrimin e disa gulçeve ose pijeve.

10. Jetoni në strehimin e studentëve!
Zgjedhja e këtyre sallave të studentëve është një mënyrë e shkëlqyeshme për të jetuar afër shumë
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts