10 gabime të tmerrshme në një intervistë pune.

Ky artikull eshte perkthyer dhe pershtatur ne shqip nga Sonja Alushi
Ju keni paraqitur aplikimin tuaj. George Bed Shaw ka thënë "Më mirë kurrë se vonë". Më se e saktë George - vetëm se mos shfaqja në një intervistë pune është më keq se te vonesa të kuarit vonë. Nëse ju duhet të anulloni një takim - gjë që duhet ta bëni vetëm nëse është e domosdoshme - bëjeni para datës së takimit për të mos u dukur i lëkundur. dhe keni marrë një përgjigje pozitive: një ftesë për intervistë. Çfarë mund të shkojë keq këtu? Shumë gjëra, mesa duket...
Këtu janë 10 gabime të zakonshme gjatë një interviste pune që mund të dëmtojnë seriozisht mundesitë tuaja për të fituar vendin e punës.
1. Paraqitja me vonesë.
Klasike por asgjë e madhe. Takimi me një punëdhënës të mundshëm nuk është njësoj si të pirja e kafesë me një mik; nëse je vonë ndikon në gjithçka. Sado shumë të kërkoni falje nuk mund të rregulloni një vonesë 30 minutëshe. Intervistat janë si një periudhë prove për një pozicion pune; nëse nuk do ta bënit në punë mos e bëni këtu. George Bernard Shaw ka thënë: "Më mirë kurrë sesa vonë". Më së e saktë George - vetëm se mos shfaqja në një intervistë pune është më keq se te shkuarit vonë. Nëse ju duhet të anulloni një takim - gjë që duhet ta bëni vetëm nëse është e domosdoshme - bëjeni para datës së takimit për të mos u dukur i lëkundur.
2. Të paraqitesh shumë herët. "Nëse do të jesh në kohë, shko herët" - ose të paktën kështu na kanë thënë kur ishim të vegjël. Por të qëndrosh në holl 30 minuta para "shfaqjes" e vendos intervistuesin nën presion dhe është një burim i mundshëm i turpërimit për ta. Ata nuk do të ju pëlqejnë për këtë.
Gjëja e duhur për t'u bërë është të shkoni 30 minuta përpara intervistës, të uleni në një kafene, më pas të hyni në holl 5-10 minuta para intervistës. Pa dëshpërim, plot vetëbesim.
3. Të kritikoni punëdhënësit e mëparshëm.
Kurrë mos flisni keq për punëdhënësit e mëparshëm. Kurrë mos diskutoni për menaxherin e "frikshëm", për problemet e drogës së kolegut tuaj, ose për( HR rep- nuk mund ta perkthej) që ju sulmoi në tualet. Jo vetëm që është e panevojshme por edhe mund të ju paraqesë keq- thashethemaxhinjtë e zyrave të punës janë një burim i jashtëzakonshëm i irritimit në zyrat moderne, ose të paktën kështu sugjeron kërkimi.
Nëse ju do ta lini një vend pune për shkak të vështirësive ose bullizmit(ngacmimeve) dhe ju pyesin pikërisht për këtë gjë thjesht thoni: "Kompania ishte shumë e mirë por jam gati për të vazhduar më tej". Shumë pak persona do t'ju pyesin më tej. Ju nuk jeni një rrëfyes përrallash dhe intervistuesi juaj do ta respektojë këtë.
4. Gafat e rrjeteve sociale
Ajo çfarë ti poston online nuk është vetëm për shokët e tu. Një vëzhgim i 2014 zbuloi se 93% e menaxherëve punëdhënës i "hetojnë" kandidatët përmes rrjeteve sociale. Gjysma e tyre i rishikojnë kandidatët, për keq.
Ne e dimë që seti i Futurebound ishte kaq "i sëmurë" por a është e nevojshme të postoni fotografi të netëve të vona snapchat-i? JO- të e mëdha përfshijnë edhe postimet seksuale. Kini kujdes çfarë postoni, tashmë jeni i rritur prandaj silluni si i tillë.
5. Përdorimi i telefonit.
Në një vëzhgim të careerbuilder / Harris Poll, 60% e menaxherëve të punësimit përmendin përdorimin e një telefoni celular si një nga gabimet më të mëdha gjatë një interviste pune të bëra nga aplikantët.
Por ata nuk janë të vetmit. Një studim i Pew 2015 në SHBA zbuloi se 94% e njerëzve mendojnë se përdorimi i telefonit në një takim është i papranueshëm. Psikologjikisht, edhe vendosja e telefonit tuaj në tavolinë midis vetes dhe intervistuesit jep përshtypjen e një barriere sociale brenda dhomës. Thjesht hiqeni.
6. Dështimi në të veshur.
Në vëzhgimin e mësipërm të CareerBuilder, 50% e menaxherëve të punësimit thanë se veshja e papërshtatshme mund t'i kushtonte një intervistuesi punën. Në mënyrë të ngjashme, një sondazh i OfficeTeam i punëdhënësve zbuloi tregimet e kandidatëve që ndienin tymin e cigareve, mbanin këpucë mospërputhëse dhe u kthyen në pantallona djerse. Mos u bë një anekdotë: pastrojeni.
Higjena personale, fryma e freskët dhe rrobat e pastra janë
të detyrueshme. Shmangni zbulimin ose veshjen e rastësishme dhe aksesorët. Makjazhi duhet të mbahet minimal - tani nuk është koha për atë shkëlqyesin portokalli, pavarësisht se ju shkon shumë. (Vetëm nëse aplikoni për një punë ku veshja me kreativitet është pjesë e rolit)
7. Të harroni LinkedIn-in.
Të gjitha CV-të duhet të lidhen me profilet në LinkedIn. Menaxherët e punësimit e duan LinkedIn-in, sepse u lejon të shohin kandidatët krah për krah, në të njëjtin format, pa ndonjë problem të dizajnit. Është një gjë e vogël për t'u përfshirë në "portofolin tuaj të punës", por duket profesionale dhe e menduar.
8. Të pyesni për përfitimet dhe pagën shumë shpejt
Një studim i Robert Half disa vjet më parë tregoi se 80% e punëdhënësve janë të ftohtë me intervistuesit që bëjnë pyetje rreth pagës. kjo mund të duket e lartë. Sa herë që e bëni këtë pyetje, ju jeni duke marrë një rrezik 20% për të zhgënjyer intervistuesin tuaj.
Ndërkohë që mund të jetë joshëse për të kontrolluar dy herë një pagë në
një intervistë, apo edhe të hetojë rreth gjurmëve të një pune, frenoni veten. Tani nuk është koha për bërë ato pyetjet e kontrollit të pagave. Prisni ofertën përpara hapjes së negociatave.
9. Mos bërit asnjë pyetje.
Ndërsa disa tema shmangen më së miri, është e këshillueshme që të bëhen disa pyetje. Në fakt, intervistuesit e presin atë; Pyetjet tregojnë interesin tuaj për një rol dhe tregoni se keni ndonjë iniciativë. Një sondazh i CareerBuilder 2012 i 2,500 punëdhënësve zbuloi se 32% e menaxherëve të punësimit mendojnë se kandidatët që nuk bëjnë pyetje bëjnë një gabim.
Si me çdo gjë, ka shanse të mira dhe të këqija. Sigurohuni që të lexoni opsionet tuaja dhe të keni disa pyetje të rëndësishme. një intervistë, apo edhe të hetojë rreth gjurmëve të një pune, frenoni veten. Tani nuk është koha për bërë ato pyetjet e kontrollit të pagave. Prisni ofertën përpara hapjes së negociatave.
10. Të mos dërgosh vazhdimësinë.
Të shkruarit një email vazhdimësie e maksimizon mundësinë tuaj për një përgjigje pozitive - nëse bëhet siç duhet. Shenimet duhet të jenë të shkurtra dhe drejt e në temë, duke falënderuar intervistuesin për kohën e tij. Ju mund të përmendni burime shtesë të përmendura në intervistë, ose të vazhdoni me një pyetje të bërë. Jini të sjellshëm, shmangni të dukurit të dëshpëruar dhe do të jeni mirë.
Pra ja ku janë: 10 kritika gabimesh gjatë një interviste pune të cilat nuk do t'i bëni. Ne mezi po presim të shohim rezultatet.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts