Konkurs me Ese

Ambasada e Azerbajxhanit në Greqi ka ftuar Universitetin e Tiranës të jetë bashkëpunëtor për të dytin vit në Kokursin me Esse “Çfarë di unë për Azerbajxhanin.
Ky aktivitet zhvillohet nga Ministria e Rinisë dhe Sporte të Republikës së Azerbajxhanit dhe Ministrisë së Punëve të Jashtme në Republikën e Azerbajxhanit.
Në këtë konkurs ftohen të marrin pjesë të gjithë studentët e Universitetit të Tiranës nga mosha 18-29.
Aplikuesit duhet që të përgatisin një esse me maksimalisht 2500 fjalë në gjuhën angleze dhe tema e essesë mund të jetë e përgjithshme, por Ambasada e Azerbajxhanit në Greqi ka rekomanduar disa nga temat që aplikuesit mund të zgjedhin:
• Heydar Aliyev: Udhëheqësi kombëtar i Azerbajxhanit;
• Konflikti armen-azerbajxhan. Realitetet e Karabakut;
• Historia, arti dhe kultura e Azerbajxhanit;
• Popullsia, gjuha dhe traditat e Azerbajxhanit;
• Roli i Azerbajxhanit në Politikën Ndërkombëtare;
• Azerbajxhani dhe Shqipëria: marrëdhëniet historike dhe perspektivat;
• Zhvillimi ekonomik i Azerbajxhanit;
• Strategjia e naftës dhe gazit të Azerbajxhanit;
• Azerbajxhani në burimet / literaturat e lashta.
Bashkë me essenë aplikuesit duhet të dorëzojnë formularin e aplikimit, Cv dhe një kopje të pasaportës në adresën embassy@azembassy.gr dhe në adresën info@unitir.edu.al. Afati përfundimtar i dorëzimit të aplikimit është data 20 Korrik 2017.
Fituesit do të fitojnë një tur kulturor – historik në Azerbajxhanin në Gusht apo Shtator 2017.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts