Karriera e nje inxhinieri elektrik

Karriera e nje inxhinieri elektrik ofron perspektiva te fuqishme ne shume pjese te botes. Ne Australi p.sh qeveria raporton shkallën e papunësisë për inxhinierë elektrike nën mesatare,duke treguar te ardhura te larta dhe parashikon te jete nje pune e mire edhe per 2016-2017 .Edhe ne SHBA dhe UK eshte raportuar nje trend i njejte per shkak te industrise se gjere qe kerkojne te diplomuarit ne inxhinieri


Nëse ju diplomoheni per inxhinieri elektrike në nivelin bachelor dhe doni te shkoni edhe per tej ju do të duhet te ndërmerrni studime të mëtejshme pas eksperiences se fituar.Te kryesh nje eksperience pune gjate studimeve tuaja është gjithashtu një ide e mirë, per te kuptuar sa me shume nga ana praktike e sistemve te vecanta dhe industrise.

Inxhinier elektrik
Inxhinierët elektrike projektojne, zhvillojne dhe ruajn sistemet elektrike të kontrollit dhe / ose komponentët , nëpërmjet një përzierje të njohurive teknike dhe vetëdijes, dhe mund të fitojne rreth US $ 61,000-85,000.ne SHBA.

Si një inxhinier elektrik, ju duhet të punoni si pjesë e një ekipi për projekte multidisiplinore, së bashku me specialistë të till si arkitektë, teknikë dhe inxhinierë të tjer (civile, dizajn, etj).Varur në rolin tuaj të veçantë apo dhe shkalles se projektit, si një inxhinier elektrik ju mund të përfshiheni në një ose ne të gjitha fazat e projektimit dhe zhvillimit.

Disa sektorë të mëdha të punësimit për ata që ndjekin karrierën e inxhinierisë elektrike përfshijnë:

prodhimin e energjisë dhe furnizimin
ndërtim
mirëmbajtjen e infrastrukturës së transportit dhe zhvillimin
Prodhim
Komunikimi dhe media
pajisjeve kompjuterike dhe design software
Kujdesit shëndetësor
Shkenca dhe teknologjia kërkimore
Brenda secilit prej këtyre industrive, pozicionet janë në dispozicion në kërkimin dhe zhvillimin, projektimin, testimin dhe mirëmbajtjen.

Karriera mund te rritet duke marre role mbikeqyrese apo menaxhuese.

Other careers with an electrical engineering degree
Nëse vendosni të mos ndiqni karrierën tradicionale , ka edhe shumë opsione alternative Studentet me diplome inxhinierie elektrike jane te kerkuar edhe jashte sektorit te tyre. Aftësitë në IT, matematikë dhe në zgjidhjen e problemeve janë të nevojshme nga shumë punëdhënës në fusha të tilla si IT, financdhe menaxhim.

Për shembull, një karrierë si një konsulent të IT mund të ju përshtatet.

Inxhinier aeronautike
Ky është një tjetër karrierë ku mund të përshtaten te diplomuarit ne inxhinieri elektrike. Si një inxhinier aeronautike ju do të zbatoni parimet shkencore, teknologjike ,matematikore , projektimit, zhvillimit, mirëmbajtjen dhe testimin e performancës se avionëve civil dhe ushtarak duke përfshirë edhe armët, satelitet dhe madje edhe anije ve të hapësirës.Ju do të duhet të jenë në gjendje për të zgjidhur ndonjë çështje që mund të dalin gjatë procesit të projektimit, të zhvillimit dhe të testimit.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts