MËSIME TË RËNDËSISHME PËR JETËN QË NE I MËSOJMË SHUMË VONË

Urtësia dhe mësimet jetësore në tërësi, mësohen në retrospektivë pas një kohe të gjatë që kanë qenë të nevojshme. Por, lajmi i mirë është se mund të kemi favor nga përvoja e njerëzve të tjerë.

1. Jeta nuk është e drejt, por gjithsesi është e mirë.

2. Kur jeni në dyshim, thjesht merni një hap të vogël.3. Puna juaj nuk do të kujdeset për ju kur ju të jeni sëmur. Ata që do të kujdesen janë familjarët dhe shoqëria juaj.

4. Jeta është shumë e shkurtër që mos ta jetoni.

5. Mos bleni gjëra që nuk ju nevojiten.

6. Nuk është e thënë që të fitoni në çdo zënkë. Qëndroni besnik vetvetes.

7. Qani me dikë. Kjo është më e mirë sesa të qani kur jeni vetëm.

8. Është mirë të hidhëroheni me Zotin, ai do ta ruan atë.

9. Kursene kohën për gjëra me vlerë.

10. Kur vjen fjala për çokollatë, rezistena është e kotë.

11. Ballafaqohuni me të kaluarën tuaj, që mos ta shkatërroni të tashmen.

12. Në rregull është që t’ ju lejoni fëmijëve t’ju shohin teksa ju qani.

13. Mos e krahasoni jetën tuaj me jetën e të tjerëve. Nuk e keni iden se si dhe për çfarë arsye është udhëtimi i tyre.

14. Nëse një lidhje duhet të jetë sekrete, atëherë aspak nuk duhet të jeni në një lidhje të tillë.

15. Çdo gjë mund të ndryshohet me një injorim të syve. Por mos u shqetësoni, Zoti nuk injoron.

16. Merni frymë thellë. Kjo e qetëson mendjen.

17. Lirohuni nga çdo gjë që nuk ju shërben.

18. Ajo që nuk ju mbyt, me të vërtetë ju bënë më të fortë.

19. Asnjëherë nuk është vonë që të jeni të lumtur. Por kjo varet nga ju dhe nga askush tjetër.

20. Kur bëhet fjalë për diçka që ju e doni në jetën tuaj, mos e pranoni fjalën “jo”.

21. Ndizni qirinjët, shfrytëzone shtratin dhe veshjen tuaj të brendshme. Mos i ruani për rast të veçantë. Sot është një rast i veçantë.

22. Bëhuni ekscentri. Mos e prisni pleqërin për tu veshur me ngjyrë portokalli.

23. Organi më i rëndësishëm është truri.

24. Askush nuk është përgjegjës për jetën tuaj, përveç teje.

25. Me çdo ngjarje të keqe, pyesni veten “a do të më vlejë kjo në ardhmëri”?

26. Gjithmonë zgjidhni jetën.

27. Falni, por mos harroni.

28. Çfarë mendojnë njerëzit për ju, aspak nuk është punë e juaja.

29. Koha shëron çdo gjë, jepni Kohës kohë.

30. Sa do që situate është e mire apo e keqe, ajo do të ndryshojë.

31. Mos u bëni shumë seriozë. Askush s’është.

32. Besoni në mrekulli.

33. Plakja e fiton alternativën e të vdekurit i ri.

34. Fëmijët tuaj e fitojnë vetëm një fëmijëri.

35. Në fund, ajo që është më me rëndësi është ajo që keni dashur.

36. Dilni çdo ditl. Mrekullitë presin të ndodhin.

37. Nëse të gjithë ne i hedhim problemet në një vend dhe i njohim problemet e të tjerëve, menjëherë problemet tona do ti duam ti kthjemë.

38. Zilia është një humbje kohe. Pranone atë që ju veçmë e keni, dhe jo atë që ju mendoni se ju duhet.

39. Më e mire është rrugës duke ardhur...

40. Jeta nuk është e lidhur me aparate, por është një dhuratë.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts