Karriera e nje inxhinieri mekanik.

Karriera e nje inxhinieri mekanik..

Karriera e nje inxhinieri mekanik përfshijnë sektorë të ndryshme të shoqërisë, duke përfshirë transportin, prodhim dhe industri, shëndetësi, përpunimin e ushqimit, të komunikimit dhe medias, prodhimin e energjisë dhe mbrojtjes. Brenda secilit prej këtyre sektorëve, lloje të ndryshme të roleve janë në dispozicion, duke përfshirë kërkimin shkencor, zhvillimin e produkteve, kontrollin e cilësisë dhe të mirëmbajtjes.

Në aeronautike

Aeronautika përfshin projektimin dhe prodhimin të makinave të fluturimit, si dhe teknikat qe veprojnë avionë dhe raketat në atmosferë. Te diplomuarit ne inxhinieri mekanike që ndjekin karriera në aeronautika mund të bëhen inxhinierë të specializuar  te hapësirës ajrore, duke kontribuar në projektimin dhe ndërtimin e avionëve të ri , anijeve , duke përfshirë dhe raketat

Në udhëtimin hekurudhor
Nëse ju dëshironi të specializoheni në sektorin e udhëtimit hekurudhor, ju keni gjasa për të punuar si teknik inxhinieri hekurudhor. Kjo do të thotë se ju do të ndihmoni për projektimin, ndërtimin dhe shërbimin ne sistemet mekanike dhe elektrike të trenit dhe llojet e tjera të mjeteve lëvizëse. Ju mund të ngarkoheni me kryerjen e kontrolleve të mirëmbajtjes dhe testimin e sistemeve mekanike, ose të përqëndroheni në hartimin e motorëve te reja, ngarkesave apo dhe pjesëve.

Në sektorin e automobilave
Sektori automotive përfshin projektimin dhe prodhimin të automjeteve rrugore, duke përfshirë makina, kamionë, motoçikleta dhe autobusë. Si inxhinier mekanik, ju mund të fokusoheni në kërkimin zhvillimin, projektimin, proceset e prodhimit, testimit apo riparimin.

Në mbrojtje
Me një shkallë të inxhinierisë mekanike ju mund te jeni ne dispozicion te pjesa e ushtrisë, duke kontribuar në projektimin, ndërtimin dhe riparimin e automjeteve ushtarake dhe pajisjeve. Si inxhinier inkorporuar, ju do të keni një rol më strategjik, duke përfshirë planifikimin, hulumtimin dhe zhvillimin e ideve të reja, dhe riorganizimin e metodave te menaxhimit.

Në robotikë
Si një inxhinier mekanike mund te punoni edhe per robotë; dizajnimin , projektimin apo per të përmirësuar sistemet ekzistuese, ose riparimin dhe mirëmbajtjen e roboteve industriale.


Edhe sektore te tjere ofrojne nje rol per inxhinieret mekanik. Aftesi te mira ne matematike , analitike , lehtesi ne zgjidhje te problemeve jane disa nga aftesite qe fitohen gjate diplomimit ne inxhinieri mekanike dhe jane nje pergatitje e shum e mire per te luajtur nje rol per cdo gje sektor
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts