HOROSKOPI STUDENTOR

Mësimi para provimit mund të jetë i frikshëm për disa nxënës/studentë.  Prindërit mund t’I ndihmojnë fëmijët tyre të jenë më të suksesshëm, por nëse I ndihmojnë në mënyrë efikase. Në lidhje me zgjedhjen e metodës për motivim, do t’u ndihmojë astrologjia.

Dashi
Dashi dëshiron të jetë fitues, kështu që prindërit e tij duhet të mendojnë motivim, një shpërblim që fëmija tyre do ta marrë nëse e kalon testin e veshtirë. Dashi shpejt e humb durimin, që të jenë të fokusuar, kanë nevojë për pushime të shpeshta nga mësimi që përfshijnë aktivitetin fizik.
Demi
Demi I ngadalshëm dhe qëndrueshëm, mund të jetë I irrituar nëse dikush e forcon të jetë më I shpejt në kryerjen e detyrave. Ai ka nevojë për shumë orë që tërësisht t’a përfundojë  një detyrë për të cilën ka nevojë për mjedis të qetë.

Binjakët
Si shenjë sociale dhe komunikative, binjakët I përfundojnë detyrat nëse e rreferojnë orën e mësimit. Mësues privat ose mik i cili mëson të njëjtin material, ju nevojitet për të qëndruar të fokusuar.

Gaforrja
Gaforrja mund të kalon shumë kohë duke menduar si e përfundon detyrën por në të vërtete nuk mundohet shumë. Ajo ka nevoje për kurajo të vogel që puna të niset. Përfaqësuesit e kësaj shenje të horoskopit janë të njohur së kënaqen me ushqim, kështu që disa vitamina shëndetësore do t’u vinë mirë në periudhën kur përgiten për provim.

Luani
Njohja dhe respekti për talentin që luani e posedon, do t’I ndihmon të qëndrojë I motivuar. Duke u fokusuar në suksesin e tij, luanit mund t’I rritet dëshira për  krijim të sukses të ri. Përfaqësusit të kësaj shenje do t’I vjen mirë sistemi për shpërblim për kryerjen e punës.

Virgjëresha
Virgjëresha e kujdesshme e rregullt dhe punëdashëse , dëshiron në mënyrë ideale t’I kryejë detyrimet e saja, ashtu që mund mos t’a mësojë lëndën, nëse beson se bën diçka që nuk duhet. Prindërit e saj duhet ta motivojnë, ashtu që do t’I spjegojnë se gabimet ndodhin dhe në këtë mënyrë do t’I japin energji pozitive që t’I zgjedhë  të gjitha problemet.

Peshorja
Në periudhën e mësimit, peshorja do ta shrytëzojë momentin që të mësojë në shoqëri.  Edhepse ajo mund të jetë e pakoncentruar në mësim, nëse është e rrethuar me nxënës/studentë të mirë , gjasa të mbetet e koncentruar për lëndën është e madhe.

Akrepi
Akrepi dëshiron të caktojë thelbin e çështjes dhe të zgjedh çdo problem apo dilemë që e ka. Ai nuk dëshiron të punojë në detyra sipërfaqësore që nuk kanë poentë. Për të qëndruar të fokusuar në një lëndë, akrepave mirë do tu vijnë tutorë që u besojnë dhe respektojnë.

Shigjetari
Mësuesi më I mirë në horoskop pikërsiht është shigjetari, prandaj ai qëndron I motivuar duke mësuar dhe duke I ndihmuar nxënësit të klases që ta kuptojnë mirë lëndën.  Duke e shpjeguar problematikën dikujt tjetër ai I ndihmon vetëvetes që t’a kuptojë më mirë dhe më shpejt çështjen.

Bricjapi
Bricjapi serioz dëshiron të ketë plan për mësim, kështu që prindërit e tij mund t’I ndihmojnë në mënyrë që e përcaktojnë vendin dhe kohën për mësim. Kufijtë të vëndosur në mënyrë të qartë do ti ndihmojë kësaj shenje të kuptojë çka pritet prej tij si nxënës.

Ujori
Ujorit origjinal mund t’I paraqesë problem I përditshëm ulja në tryezë para librit të hapur. Mos të mërzitet shumë shpejt, prindërit e ujorit duhet të mendojnë mënyra të ndryshme për shpërblim në qoftë se I kalon testet. Në këtë mënyrë, mësimi I ujorit do të jetë me interesant dhe I motivuar që të mësojë më tepër.

Peshqit
Peshkut  të ndjeshëm mund të duket se është duke ëndërruar, derisa në të vërtete  I përfundon detyrat e shtëpisë për shkollë.  Por nëse I jepni peshqit orar të mirë ai do të mësojë dhe do t’a arrijë suksesin për testet.  Peshkut po ashtu mund t’I vjen mirë të dëgjojë muzikë duke u përgatitur për provim.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts