ESE: Cdo individ ne kete bote perfaqeson vlerat e tij edukative, morale apo dhe intelektuale.

Cdonjeri prej nesh pavaresisht se si ka nje enderr, enderr e cila na shtyn te bejme gjithcka per ta realizuar ate.
Disa lodhej dite e nate per ta bere reale, disa te tjere qendrojne nete pa gjume qe ta realizojne ate, ndersa disa te tjere derdhin dhe gjak madje per ate enderr.
Pervec endrrave qe permban individi e bashkangjitur me te qendron dhe menyra se si i menaxhon rrethanat. Mund te jene pikerisht keto rrethana qe vendosin jeten tende, varet nga menyra se si
menaxhon ndjenjat e tua te brendshme.

Kjo mund te jete drejtimi me i veshtire qe jeta te ve ne prove.
Te ecesh me mendje kur zemra eshte gjakosur ne menyren me te llahtarshme te mundshme.
Endrra ka dhe nje ane tjeter te saj.
Kjo behet fjale per deshtimin :
Deshtimi si fjale perkufizohet si perpjekja e dickaje apo ndaj dikujt qe kerkon ta fitosh por qe ne fund zhenjehesh me nje humbje tragjike.
Te deshtosh nuk do te thote qe humbe nje beteje dhe sja dole dot.
Gabohesh ... Ti nuk mund te quhesh i deshtuar . Nuk mund te quhesh i deshtuar kur pas cdo humbje ngrihesh ne kembe me i forte se me pare.
Jo Ne keto raste nuk ke deshtuar por je ne rrugen e fitimtarit.
Ne rrugen e realizimit te vete endrres tende, vete jetes tende.
Ne rast se i permbush te gjitha keto atehere e ardhmja jote eshte e lavdishme miku apo mikja ime!!
grin ikonë emocionale

/Kristina C Mollai
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts