10 GJËRAT QË I BËJNË STUDENTËT

Kur të mbarosh shkollën fillore, puna e parë që të bije ndërmend është nostalgjia pas notave “të lehta” – në jetën tënde vjen një periudhë e re, njerëz të rinj, një bioritëm totalisht I ri. Kur të mbarosh të mesmen, harron filloren dhe të kujtohet e mesmja, të kujtohen ditët kur dikush tejtër ti ka mbajtur brengat, ndërsa ti shijon “problemet” e shkollës së mesme. E pastaj ato katër vite – je përsëri në fillim të fundit.


Bëhesh Student!

1.    Je Student. Studentët më të vjetër ju ngacmojnë duke ju treguar se sa të rënda do tu jenë tre vitet e ardhshme. Ose Pesë.OK, ndoshta edhe dicka më shumë.
2.    Bëhesh I varur nga Facebooku-u, kafeina dhe Red Bull.
3.    Shkruan punim seminarik për një natë.
4.    Meson per diten e fundit
5.    Bëhesh fetar para çdo provimi.
6.    Tregon kushedi për të cilën herë:”Nuk do të pij më asnjëherë”.
7.    E Njohe vajzën/djalin e jetës tuaj…pastaj e ndërpret sepse fillon të bëhet shume serioz.
8.    Nuk jeni present në ligjeratat ditëve të premte: tre ditë vikend- Jeej!
9.    Para diplomimit e kupton se mesatarja juaj mund të ishte më e mirë.
10.    Diplomon. Fillon të kuptosh se të mungojnë shitëset në shtypshkronjës dhe pauzat për kafe në me kolegët.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts