Syze hi-tech për të kopjuar në provim

Rektori i një universiteti në Tajlandë është detyruar të ripërsërisë provimin për rreth 3 mijë studentë, të cilët gjatë provimeve kanë kopjuar nëpërmjet smart vvatch dhe syzeve hi-tech me mikrokamera.
Disa ditë më parë, rektori Arthit Ourairat, ka publikuar në profilin e tij në Facebook foto të syzeve dhe orëve smart të përdorur nga disa studentë për të kopjuar në konkursin e pranimit në Mjekësi.
“Ky është sistemi i kopjimit më i sofistikuar që kam parë”, ka shkruar Ourairat. Studentët që janë kapur janë tre, po për shkak të tyre 3 mijë kandidatë të fakultetit të Mjekësisë duhet të bëjnë sërish provimin. 

Megjithatë ky rast tajlandez nuk është rast i izoluar. Prej disa vitesh në Kinë, autoritetet shkollore monitorojnë studentët edhe nëpërmjet sistemit gjetjes së rrezeve për të gjetur kandidatët që përdorin teknologji të ndryshme për të kopjuar në provim. 
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts