Llojet e punëve më të paguara vetëm me diplomë gjimnazi në SHBA

Nuk është sekret se njerëzit me gradë kolegji kanë tendencë për të fituar më shumë se ata me vetëm një diplomë të shkollës së mesme por dhe me këtë lloj diplome mund të paguheni shumë mirë nëse ndiqni një nga këto profesione . Sipas regjistrimit të fundit të SHBA-së, njerëzit me vetëm një diplomë të shkollës së mesme fitojnë $ 34.960 në mesatare, ndërsa ato me një diplomë bachelor kanë një rrogë mesatare prej $ 55.590.
1.Operator metroje dhe rrugëve të makinave
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 62.730
Operatorët e Metrove dhe rrugëve të makinave janë të paguar mirë për disa arsye, sipas 24/7 Wall St. Së pari, ata janë përgjegjës për të siguruar sigurinë e grupeve të mëdha të njerëzve çdo ditë, dhe e dyta, puna kërkon shumë fleksibilitet, sepse metrot zakonisht veprojnë gjatë natës, në fundjavë, dhe në festat e mëdha.
2.DIZENJUES TË MODËS
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 62.860
“Dizanji i modes” është një treg i vështirë për t’u thyer, por nëse ju jeni të talentuar dhe me fat, shpërblimi mund të jetë i madh:  dizenjuesit më të mirë fitojnë mbi $ 126,000 vitin e kaluar. Megjithatë, 10 më pak të paguarit fitojnë më pak se $ 34,000.
3.Shpërndarësit dhe koordinatorët e energjisë
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 71.690
Shpërndarësit e energjisë dhe koordinatorët monitorojnë rrjedhën e energjisë elektrike nga gjeneratorët nëpërmjet linjave të shpërndarjes, dhe janë përgjegjës për çdo mirëmbajtje të lidhjes elektrike. Puna kërkon një vëmendje të lartë në detaje dhe gjithashtu kërkon trajnim të gjerë dhe liçencim.
4.Detektivët dhe hetuesit kriminal
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 74,300
Shumë detektiv dhe hetues penal nisin si policë,  dhe duhet t’i nënshtrohen trajnimit të gjerë në vendin e punës. Ata gjithashtu duhet të posedojnë cilësi më të paprekshme të tilla si aftësi të mira komunikuese, udhëheqje dhe gjykim të shëndoshë në një krizë.
 5.Operatorët të reaktorve bërthamor
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 74.990
Si shpërndarësve të energjisë dhe operatorët e reaktorit bërthamor duhet të kalojnë trajnim të gjerë në këtë profesion. Një diplomë kolegji nuk është e nevojshme për punë, por njerëzit në këtë profesion zakonisht kanë një aftësi të shkëlqyer për matematikë dhe shkencë.
 6.Instaluesit e ashensorit dhe riparuesit
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 76.650
Një diplomë kolegji nuk është e nevojshme për këtë punë të rreptë, por instaluesit e ashensorve dhe riparuesit i nënshtrohen mijëra orëve duke paguar për të marrë trajnimin në vendin e punës.  Një mësim katër-vjeçar është i zakonshm, gjatë së cilit kandidatët mësojnë në lidhje me teorinë elektrike, matematikën dhe fizikën e aplikuar.
7.Pilotët ajror,ndihmës pilot dhe inxhinierët e fluturimit
Të ardhurat mesatare vjetore: $ 114,200
Shumica e pilotëve këto ditë kanë një diplomë, por është gjithashtu e mundur për të fituar kualifikimin përmes ushtrisë apo duke ndjekur shkollën e fluturimit. Pilotët profesionistë e kanë të nevojshme të mbajnë liçense.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts