ESE: Qendresa ,Shpresa ,Besimi

Jeta është një udhëtim , një udhëtim shumë I shkurtër ,por që na vë në sprova ,në vështirësi shumë të mëdha. Shumë njerëz përpiqen të luftojnë me të gjitha forcat kundër ktyre vështirësive ,por vjen një kohë që ata lodhen ,dorëzohen dhe ndihen të pafuqishëm për të përballuar sfidat e jetës. Por c'duhet të bëjë cdo individ që të rezultojë I sukseshmëm në kalimin e testeve të jetës?
Sic e theksuam e më lart cdo person në këtë botë ,has probleme nga më të ndryshme ,si të lehta ashtu edhe të vështira,aq sa nuk I imagjinojmë dot. Por pavarësisht shkallës së vështirësisë së problemeve njeriu duhet të ketë parasysh tre gjëra ,që në fund ,edhe pse të mos e fitojë betejën me problemet ,të paktën të mos e humbasë dëshirën ,atë dëshirë për të hapur një faqe të re ,bjë faqe e cila do ia kurojë plagët e së shkuarës ,dhe do I japë forcë e kurajo për të jetuar ,për të ecur I lumtur drejt së ardhmes. Dhe për ta realizuar këtë gjë duhet të bazohemi tek : qëndresa , shpresa dhe besimi.Ekziston një thënie që thotë : “Sado e fortë të jetë era ,mali nuk lëkundet”. Në këtë mënyrë duhet të jetë edhe njeriu. Sado I fortë të duket një problem ,sado I pamundur për tu zgjidhur të duket ,njeriu nuk duhet të “rrëzohet” por të qëndrojë I fortë ,aq I fortë si një shkëmb apo një mur I pakalueshëm. Sepse duke bërë këtë gjë ai do I mposhtë dobësitë e tij ,dhe do të jetë në gjendje të kapërceje cdo pengesë në rrugën e tij. Por përvec qëndresës ,duhet të merret parasysh edhe shpresa . Shpesh herë kemi dëgjuar apo edhe e kemi përdorur edhe vetë “Shpresa vdes e fundit” . Dhe kështu duhet të jetë. Të ndodhë cfar të ndodhë ,të jemi në atë gjendje ku mendojmë se cdo gjë ka mbaruar ,kurrë nuk duhet të humbasim shpresën ,sepse kur Zoti na mbyll një derë ,ai gjithmonë do na hapi një dritare. Dhe shpresa jonë do të jetë kjo dritare , e cila do na japi vetëm gëzim e lumturi . Por përvec qëndrimit të fortë dhe shpresës sonë të pavdekshme ,nevojitet patjetër një besim shum I fortë . Besimi është një burim energjie që nuk duhet të shterohet asnjëherë ,ku duhet të mbështetemi gjithmonë . Ai na përgatit dhe na forcon zemrën tonë . Ndodhet brenda nesh si një rreze drite ,e cila depërton deri në thellësitë e deteve ,oqeaneve dhe të bën për vete me ndricimin e artë të saj . Ashtu edhe besimi ,i cili na bën për vete me mirësinë dhe sigurinë që ndiejmë me anë të tij , dhe I cili na drejton gjithmonë në rrugën e duhur. Pra si përfundim njeriu ,në jetën e tij duhet të bazohet tek “trekëndëshi I tij” ,kulmet e të cilit janë qëndresa ,shpresa dhe besimi. Duke I vënë kto në plan të parë , ne do dalim gjithonë fitimtarë nga cdo sfidë të jetës ,do të ecim gjithmonë në rrugë të drejtë ,dhe do sigurojmë një të ardhme plot dashuri ,lumturi si për vete ,ashtu edhe për njerëzit tanë .Renato Shkulaku
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts