Ja çfarë studiojnë miliarderët

Akoma keni dyshime se çfarë do të studioni? Ndoshta mund t’ju ndihmojmë duke ju prezantuar studimin më të fundit mbi miliarderët.
Analiza më e fundit tregon se në çfarë dege kanë mbaruar studimet njerëzit më të pasur të botës. Kjo analizë ka përfshirë 356 miliarderë të cilët kanë qenë në listën e 100 personave më të pasur të “Forbes” në 20 vitet e fundit. 
Sigurisht që duke studiuar njërën nga këto degët jo domosdoshmërisht do të bëheni të pasur, por kjo mund t’ju ndihmojë që të merrni një vendim nëse jeni përballë dy-tre zgjedhjeve.

1. Inxhinieri Elektrike (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 48)
2. Biznes - përfshirë Administrim biznesi, Financa dhe Biznes ndërkombëtar (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 38)
3. Ekonomi (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 36)
4. Juridik (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 15)
5. Shkenca - përfshirë Fizikën dhe Kiminë (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 8)
6. Histori (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 7)
7. Shkenca Kompjuterike (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 6)
8. Matematikë (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 5)
9. “Commerce” (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 5)
10. Filozofi (Numri i miliarderëve që kanë studiuar këtë degë dhe që janë përfshirë në listën e “Forbes”: 4)
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts