PSE NXËNËSIT FINLANDEZË JANË NDËR MË TË MIRËT NË BOTË?

Arsimi në Finlandë është falas për të gjithë fëmijët - nxënësit,kanë ushqim falas në shkollë, sigurim social dhe shëndetësor dhe tekste shkollore falas. Shkollat paguajnë për kampe, ndonjë gjë interesante dhe teatër.

Si një avantazh të madh në arsimin finlandez kanë treguar se fëmijët nuk kanë detyra të shtëpisë për të bërë derisa t'i bëjnë 16 vjet dhe pastaj të marrin testin e parë të standardizuar. Në çdo orrë mësimi kanë pushim nga 15 minuta, fëmijët mund të zgjedhin lëndët zgjedhore në bazë të interesave të tyre. Nxënësit në ballkan në shkollë mesatarisht kanë rreth 6-7 orë, dhe pastaj 2-3 orë shpenzojnë për detyrat e shtëpisë.  


Sipas studimeve, sistemi finlandez është më i miri për shkak të mësuesve të mira - të gjithë kanë diplomë master dhe kanë gëzojnë shumë respekt, ndërsa vendi ynë nuk është me të vërtetë keq; problemi më i madh është se mësuesit tanë janë të detyruar mos të kenë lirinë dhe krijimtarinë e tyre.

Në Finlandë fëmijët duan të shkojnë në shkollë, dhe për ta kjo është një kënaqësi, sepse mësuesi dëshiron të punojë, sepse atje është liria vetëm për të menduar.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts