PROFESIONET MË TË PAGUARA NË GJERMANI

Gjermania është një nga vendet më të njohura aktualisht pëe emigrantë në të gjithë botën, veçanërisht nga vendet e Ballkanit.

Sipas një studimi të ri në këtë vend mund të fitojnë më shumë mjekët, raporton "Faktor". Çfarë është më e paguar në Gjermani dhe cilat profesione?

Mjekët në Gjermani fitojnë një mesatare 77,950 euro në vit. Avokatët fitojnë një mesatare 65,040 euro, ndërsa inxhinierët dhe profesionistët e teknologjisë së informacionit fitojnë një mesatare 59,000 euro në vit. 


Kur është fjala për sektorë, sektori bankar është më i paguari, e ndjekur nga sektori farmaceutik dhe sektori i automobilave.

Ku fiton më së shumti?

Anketa tregoi se të ardhurat varen nga vendi. Të ardhurat më të mëdha kanë të punësuarin në Hesse, Bavari dhe Baden-Württemberg.

Arsimimi luan rol të madh
Punëtorët me arsim të lartë në Gjermani, janë duke fituar mesatarisht 35% më shumë. Prandaj, ata me doktoraturë fitojnë 16% më shumë se ata me magjistraturë në të njëjtën industri.

Përndryshe, është vlerësuar se deri në vitin 2020 Gjermanisë do t'i duhen 1.3 milion punëtorë.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts