Më shumë se gjysma e të rinjve shqiptarë duan të largohen nga ky vend !

Më shumë se gjysma e të rinjve shqiptarë duan të largohen një orë e më parë nga ky vend. Një fakt i tillë konstatohet në studimin e fondacionit gjerman “Friedrich Ebert”, “Rinia Shiptare 2015”, ku 60 për qind e të pyeturve (nga 1200 në total) duan të emigrojnë jashtë vendit. 


Të rinj janë përgjigjur për Wake Up se cilat janë arsyet kryesore që i bëjnë ata të synojnë largimin nga vendi i tyre. Ashtu sic rezulton edhe nga studimi, shkaqet ekonomike janë në krye të listës, pagat e ulta, vështirësia për të gjetur një punë dhe më pak arsimimi në një vend tjetër.

60 % e të rinjve duan të ikin 1 orë e më parëPse duan të ikin të rinjtë?


Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts