DALLIMET KRYESORE NDËRMJET TOEFL DHE IELTS

gtfrh67yStudentët dhe të punësuarit nga e tërë bota duhet të bëjnë teste të standardizuara nga gjuha angleze për të përparuar në karrierë, sidomos jashtë shtetit. Testet më të popullarizuara janë IELTS (International English Language Testing System) dhe TOEFL (Test of English as a Foreign Language). Cili është dallimi mes tyre?TOEFL është test për gjuhën angleze që përdoret në shkolla


Ka më tepër versione të TOEFL. Studentët e zgjedhin atë që bazohet në internetin në kompjuter, por ekziston edhe një tjetër në letër. I dyti përdoret në institucione për punësim ose për vlerësimin e përparimit të studentëve, por nuk pranohet për regjistrim në universitet.

Për nxënësit e rinj të gjuhës angleze ka dy teste të reja në moshë prej 11-15 vjeç dhe në moshë mbi 8 vjet.

IELTS për aftësi akademike dhe themelore gjuhësore

IELTS ka dy forma. Pjesët për dëgjim dhe të folurit janë të njejta në të dy format. Në pjesët për lexim dhe shkrim ka dallime. Testi akademik përfshin materiale dhe tema për studentë, magjistrandë dhe programe profesionale. Testi i përgjithshëm përfshin materiale prej librave të përditshëm, revista dhe gazeta.

Dallimi më i madh

TOEFL dhe IELTS më së shumti dallohen në pjesën e të folurit. IELTS ka katër monologje ose biseda të inçizuara, ndërsa në TOEFL dëgjoni ligjërata të profesorëve dhe biseda me nxënës
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts