Maturantët, protesta para MAS kundër testit të gjuhë-letërsisë


Ankesat e Maturanteve rreth provimit te Gjuhe Letersise.1- Pyetjet me alternativa ishin me nivel mbi mesatar.
2- Disa nga pyetjet nuk bazoheshin ne tekst.
3- Pyetjet ishin jashte programit jo ato cka kemi trajtuar ne.
4- Pergjigjet e pyetjeve qe dolen na penalizojn shume.
5- Ky provim po na penalizon per vazhdimin tone ne Universitet.
6- Kerkojme dhe nje tolerim nga kontrolluesi.

Nderkohe Gazeta Shqip ka
shkruar faktin se maturantet jane ankuar se te rinjte e LRI kane shitur tezat e letersis por ne asnje vend nuk eshte theksuar nga maturantet kjo gje. Ata kerkojne vetem TOLERIM ne korrigjim dhe mos ti permbahen celesit te zgjidhjeve pike per pike.

Na vjen shume keq qe te tjeret duan te perfitojne politikisht por ne nuk jemi ankuar aspake per LRI eshte shprehur nje maturant ne rrjetin social Facebook.
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts