Profesionet me te paguara ne TIRANE

Nese jeni në kërkim të profesionit që do t’ju sjellë më shumë të ardhura, atëherë bëni mirë t’u hidhni një sy profesioneve të kamerierit dhe të dj-t. Në Tiranë, në disa klube nate, një kamerier arrin të fitojë sa paga mujore e një drejtori në ministri, kurse një dj fiton edhe katër herë më shumë.

Qëkur hyra në klasë të parë, mbaj mend që prindërit filluan të projektonin të ardhmen time. Mëso shumë, – më thoshin. – Mëso shumë, që të zgjedhësh një profesion që do të të sjellë shumë para”. Por cilat janë profesionet më të paguara në Shqipëri? Sipas opinionit të përgjithshëm,
të cilit i bashkohet edhe ai i prindërve të mi, profesionet më të paguara janë: mjekët, arkitektët, inxhinierët, pedagogët etj. Vështirë të besohet se në listën e pagave më të larta përfshihen profesione si kamerier, kubiste, menaxher klubi, DJ. Por, në të vërtetë, në kryeqytet, aty ku night club-et janë ndër bizneset më fitimprurëse, pagat e punonjësve janë po kaq të mira. “Në restorant, në dyqane veshjesh, kudo kanë filluar të përdoren kartat e kreditit. Çdo shërbim paguhet me kartë krediti dhe jo me cash. Night club-et janë vendet e vetme ku punohet me cash dhe, kur ke të bësh me cash, ke mundësinë edhe të manipulosh më shumë”, thotë Sokol Papinari, një prej menaxherëve më të suksesshëm të klubeve të natës në Tiranë, me një përvojë 10-vjeçare në këtë punë. “Për këtë arsye, njerëzit që punojnë në night club-e, arrijnë të nxjerrin shuma parash që konkurrojnë me pagat mujore të drejtuesve të lartë të kompanive të mëdha”, shpjegon ai.

Profesionet më të paguar në Tiranë
Pozicioni kryesor i punës në një night club është ai i menaxherit. Ai (zakonisht në këtë pozicion pune zgjidhen meshkuj) është personi që administron dhe menaxhon punën e të gjithë klubit, si dhe personi që përzgjedh stafin. Mes punonjësve të stafit janë: DJ, baristët, kamerierët, bodyguard-ët etj. Në staf mund të përfshihen edhe dy ose më shumë persona, të cilët paguhen për numrin e klientëve që sjellin në klub. “Por ky pozicion, të cilin mund ta quaj si PR i klubit, është akoma i panjohur në Shqipëri. Këtu akoma besohet se menaxheri është personi që duhet të sigurojë edhe klientelën, por nuk është kështu”, thotë Sokol Papinari. Ndaj, duke qenë se ky pozicion pune ende është i panjohur, do ta lëmë jashtë listës të profesioneve që ndeshen në një night club.

Por para se të zbulojmë sesa janë pagesat e profesioneve të tilla, në fillim është e nevojshme të theksojmë se ky shkrim është bazuar në dëshmitë e menaxherëve të disa prej klubeve më të suksesshëm në Tiranë. Në fakt, në Shqipëri nuk është kryer asnjë studim i mirëfilltë që përcakton profesionet më të paguara. Ekziston vetëm një VKM, që ka përcaktuar pagat referuese të drejtorëve të përgjithshëm dhe drejtorëve të njësive në degë të ndryshme të ekonomisë. Sipas kësaj VKM-je me nr. 285, dt. 4.5.2007, pagat referuese të disa prej profesioneve më të paguara rezultojnë të jenë: drejtues i transportit ajror me një pagë mujore më pak se 60.000 lekë, inxhinier ndërtimi 70.000 lekë, ekspert kontabël 80.000 lekë, mjek 60.000 lekë, inxhinier IT-je 60.000-80.000 lekë etj. Këto paga janë përcaktuar për 45 orë punë në javë, që do të thotë 6 ditë pune në javë ose 180 orë punë në muaj. Ndërkaq, punonjësit në një night club punojnë vetëm fundjavave, që do të thotë pagesa e tyre mujore përcaktohet për një total prej 64 orësh në muaj ose 136 orë më pak sesa profesionet e tjera. “Një night club, kur funksionon vetëm si klub nate dhe jo si bar kafe edhe gjatë ditës, normalisht ka një staf njerëzish që punojnë vetëm gjatë fundjavës. Stafi nuk ndryshon, edhe pse punojnë vetëm për dy net në javë”, shpjegon Sokol Papinari, i cili administron aktualisht “Bon Bon”, një pub në zonën e ish-Bllokut.

Kur flitet me gjuhën e milionave!
Rroga fikse mujore e një menaxheri klubi shkon nga 800 deri në 100 mijë lekë, por mund të shkojë edhe më shumë se aq. “Një profesionist nuk pranon të paguhet me rrogë fikse. Puna e një menaxheri të mirë vlerësohet me fitimin që ka një night club. Për këtë arsye, është më e ndershme dhe më korrekte kur menaxherët paguhen në bazë të përqindjes së fitimit. Përqindja e tyre shkon nga 10 deri në 20 % të vlerës së fitimit”, tregon Dritan Stoka, ish-menaxher i një klubi nate. Por sa është fitimi i përkthyer në lekë në këtë rast? “Është i madh, jashtëzakonisht i madh, – vazhdon ai. – Asnjë menaxher me përvojë nuk e pranon një punë të tillë nëse të ardhurat e tij mujore nuk i kapërcejnë 100 mijë lekë. Në rastet e klubeve më të suksesshëm, brenda një nate, një menaxher ka mundur të fitojë deri në 500 mijë lekë”. Në raste të tilla, rroga mujore e tij ia kalon edhe rrogës mujore më të lartë të deklaruar deri më sot. Sipas një shkrimi të botuar në gazetën “Tema”, rroga më e lartë e deklaruar ndonjëherë, që tronditi jo pak opinionin publik, i përket gazetarit Blendi Fevziut, i cili merr plot 3 milionë lekë në muaj për realizimin e emisionit “Opinion”. Me këtë pagë, Fevziu është bërë gazetari më i paguar në hapësirën shqipfolëse.

O sa mirë me qen’ kamerier!
Në night club-e me emër, si: “Folie”, “Lollipop”, “Mumja”, “Living Room”, etj. kamerierët që punësohen gjatë fundjavës, paguhen me shuma që shkojnë nga 2.000-3.000 lekë për natë. Por fitimin më të madh ata e nxjerrin prej bakshisheve që mesatarisht shkojnë nga 2.000-7.000 lekë në natë. Bëni disa përllogaritje të thjeshta dhe keni për të arritur në përfundimin se paga mujore e një kamerieri është dy herë më e madhe se paga e një specialisti në Ministri, pozicion pune që paguhet me rreth 35.000 lekë në muaj. Në rastin më të mirë paga e një kamerieri arrin nivelin e pagës së një drejtori departamenti në ministri me një rrogë mujore prej 80.00 lekësh dhe për më tepër një kamerier punon vetëm 64 orë në muaj përkundrejt 180 orëve të një drejtuesi të lartë të një kompanie apo një drejtori në ministri.

Baristët kanë rrogat më të vogla në këtë hierarkinë e profesioneve të klubeve të natës. Baristët kanë rroga fikse dhe jo fleksibël, si ajo e kamerierëve. Punësohen kundrejt pagesave nga 30-50 mijë për çdo natë dhe në fund të muajit arrijnë të sigurojnë deri në 400 mijë lekë për tetë ditë pune në muaj. DJ-t e disa night club-eve në Tiranë adhurohen si personazhe VIP. Ndërkaq, nga profesionet më të lakmuara dhe të paguara të momentit konsiderohet ai i DJ-t. Sot, një DJ, përveçse paguhet mirë, ka fituar reputacionin e një artisti të mirëfilltë. Sot, shumë prej tyre adhurohen si të ishin yje të muzikës. I tillë është rasti i një DJ 25-vjeçar, i cili sa herë luan në klube të ndryshëm nate, ndiqet nga grupi i tij i fansave. Fansat e DJ Boocky-t, për t’u identifikuar nga të tjerët, mbajnë veshur një t-shirt të stampuar me logon “I love Boocky, don’t you”. Pas këtij prezantimi, askush nuk ka pse të habitet me shumat marramendëse që paguhet një DJ. Për një natë të vetme pune, DJ-t marrin 30 mijë deri në 50 mijë lekë çdo natë. “DJt më të mirë e që qarkullojnë në klubet me emër në Tiranë janë: Dj. Aldo, Boocky, Cool, Cerry, Tatoo, Ad Disha, Victor Kray, Olti etj., të cilët minimalisht luajnë dy herë në javë në klube të ndryshme nate”, thonë disa menaxherë klubesh. Nëse llogarisim të ardhurat e tyre mujore për tetë net pune në muaj, një DJ fiton deri në 400.000 lekë.

Arti vs. Paratë
Pjesë gati e përjavshme e stafit të një night club-i janë bërë edhe balerinat. “Një grup balerinash qarkullojnë në disa klube nate. Nuk janë profesioniste, sepse shumë prej tyre nuk kanë mbaruar një shkollë baleti. Pjesa më e madhe e tyre janë me arsim të mesëm ose vetëm me arsim 9-vjeçar”, thotë Elton Tozaj, menaxher klubesh. “Një herë kam pasur rastin të takoj një kubiste, e cila ishte në klasë të nëntë. M’u drodhën gjunjët kur mësova moshën e saj. Sigurisht, e përzura, por nuk jam aq e sigurt nëse edhe menaxherët e tjerë kanë bërë të njëjtën gjë”. Balerinat e night club-eve fitojnë 10 mijë lekë brenda një nate. “Dalin dy herë për të kërcyer. Çdo kërcim nuk zgjat më shumë se 20 minuta – sqaron Leda Shehu, ish-menaxhere e night club-it “Mju Mju”. – Por ka ndodhur që brenda një nate të kërcejnë edhe në një tjetër night club e gjithashtu, si kamerierët, edhe ato mund të fitojnë shumë nga bakshishet”. Kjo gjë i dyfishon të ardhurat e tyre nga 10 në 20 mijë lekë brenda një nate, që do të thotë se arrijnë të fusin në xhep deri në 80 mijë lekë në muaj.

Nuk e di pse m’u kujtua rroga mujore prej 55 mijë lekësh e Enada Hoxhës dhe Gert Vasos, të cilët janë balerinë të parë të Teatrit të Operës dhe Baletit. Sipas burimeve të brendshme nga TOB-i, pagesa të ngjashme kanë edhe solistët e TOB-it, për të mos thënë edhe më të këqija. Kështu, për shembull, Vikena Kamenica, mexosoprano e TOB-it, ka një rrogë mujore rreth 40 mijë lekë. Ndërkaq, këngëtaret që shëtisin klubeve të natës dhe performojnë me playback këtë shumë e marrin brenda një nate. Më saktë, këngëtarët që këndojnë në klube nate, paguhen nga 50 mijë deri në 100 mijë lekë për një koncert me superpozim me një playlist prej 10 këngësh. “Të vesh një opera në skenë, duhet të punosh një muaj rresht, të zgjohesh nga ora tetë e mëngjesit e t’i bësh ushtrime vokalit deri në orën tetë të mbrëmjes”, m’u kujtua një fragment nga një bisedë me Vikena Kamenicën para ca kohësh, ndërsa kujtoj që solistja e parë e TOB-it, Marjana Leka, ka kënduar 4 orë rresht live në operën “Dasma e Figaros”. “Dhe për këtë punë ajo ka marrë një shpërblim prej 14.700 lekësh. Por aktorët e teatrit marrin shpërblime më të kënaqshme sesa solistët e TOB-it. Aktorët e parë paguhen me një shumë që shkon nga 90.000 lekë deri në 200.000 lekë”, shton Koliqi, e cila aktualisht punon pranë Zyrës së Shtypit të Teatrit Kombëtar. Por a përmenda gjë këtu faktin që një premierë në teatër shfaqet 25 herë? Po kaq qesharake duken edhe rrogat e aktorëve të mëdhenj nëse i krahason me rrogat e DJ-ve dhe menaxherëve të klubeve. Aktorët ikonë të teatrit, si: Bujar Lako, Roland Trebicka, Eva Alikaj, Artan Imami etj., marrin një rrogë mujore prej 55 mijë lekësh, e përafërt me pagesën me të cilën paguhet një DJ për një natë pune.

Të mirat e punësimit në të zezë
Por kamerierët, baristët, DJ-it dhe menaxherët e klubeve zakonisht punojnë në të zezë. Por nga këto lloj punësh fitohet aq shumë sa për t’u bërë një motiv i fortë për të mos u joshur nga oferta pune të ligjshme. Fitohet mirë dhe kjo është arsyeja kryesore përse shumë të rinj kanë braktisur ëndrrat për të zgjedhur karriera të tjera profesionale. “Unë kam mbaruar Fakultetin e Gazetarisë, por nuk rropatem kurrë rrugëve për një rrogë mujore që merr një gazetare e thjeshtë”, pohon Leda Shehu, ish-menaxhere klubi, e cila ka përfunduar studimet në Fakultetin e Gazetarisë. Së dyti, për të bërë punë të tilla, nuk nevojitet një shkollim i profilizuar. Është e thjeshtë të fillosh një punë të tillë, sepse gjërat nuk ndërlikohen me diplomë fakulteti, studime të profilizuara, listë notash, mastera dhe trajnime. Mjafton të njohësh pronarin apo menaxherin e klubit, të kesh fuqi për të punuar dhe vendi i punës është i yti. Por nuk do mend që punë të tilla kanë edhe anët e tyre negative. “Të konsumon shumë mendërisht dhe fizikisht. Ke të bësh me tipa të ndryshëm njerëzish dhe puna me ta është gjithmonë e lodhshme. Pastaj jeta e natës të bën konsumues të madh të duhanit, alkoolit dhe ka raste edhe të drogës”, thonë njëzëri disa menaxherë klubesh. Gjithashtu, profesione të tilla paragjykohen nga shoqëria dhe kanë një imazh të keq social. “Një prej balerinave që marr gjatë fundjavës, ka mbaruar Fakultetin e Ekonomisë. E bën këtë punë, sepse i siguron të ardhura më të mira sesa një punë si arkëtare, që ka pasur dikur në bankë. Por del me fytyrë të mbuluar, sepse shoqëria i paragjykon profesione të tilla, – pohon Elton Tozaj. – Por e keqja më e madhe është pasiguria. Sot je në punë, nesër mund të gjendesh në rrugë”.

Nuk e di pse kjo puna e pasigurisë m’u duk si një melodi e stërdëgjuar. Më erdhi ndër mend ime motër. Është fëmija i mbarë e familjes, sepse e projektoi të ardhmen e saj siç e dëshiruan prindërit e mi. Përfundoi gjimnazin me të gjitha notat dhjeta. Konkurroi në Fakultetin e Shkencave të Natyrës për Informatikë, një degë që, sipas opinionit të përgjithshëm siguron një të ardhme të shkëlqyer. Përfundoi Fakultetin dhe pas dy vitesh rropatjeje në kërkim të punës, mezi siguroi një vend pune si IT në një kompani private. Zgjohet për të shkuar në punë që pa gdhirë dhe kthehet në shtëpi kur ka rënë nata. Punon gati 9 orë në ditë, ndonjëherë edhe më shumë. Punon edhe të shtunën dhe ka një pagë mujore prej 42.000 lekësh. Nuk ka ditë që të mos ankohet për pasigurinë që ndjen, por gjithmonë ngushëllohet me justifikimin: “Për fat, unë e kam një punë!”

©Anabel , Elda Laze

If you are looking for a profession that will bring you more income, then do better to take a look waiter professions and dj-s. In Tirana, in some nightclubs, a waiter arrives win monthly salary of a director in the ministry, and a dj earns four times more.

Since first-class entries, remember that parents began to design my future. Learn more, - said. - Learn more, to choose a profession that will bring a lot of money. " But what are the most highly paid professions in Albania? According to general opinion,
which joins that of my parents paid occupations are: doctors, architects, engineers, teachers etc. Hard to believe that the payroll higher professions include waiter, strippers, club manager, DJ. But, in fact, in the capital, where et night club are among the most profitable businesses, wages of employees are equally good. "In restaurants, clothing stores, everywhere have begun to use credit cards. Each service is paid by credit card rather than with cash. Et night club are the only countries where the work with cash and, when dealing with cash, have the ability to manipulate even more ", says Sokol Papinari, one of the most successful managers of nightclubs in Tirana, with an experience 10 years on the job. "For this reason, people who work in the night club, reach out sums of money to compete with monthly salaries of top managers of large companies," he explains.

Highest paid professions in Tirana
Position of the work in a night club is the manager. He (usually in the working position selected men) is the person who administers and manages the work of all the club, and the person who selects staff. Between staff employees are: DJ, bartenders, waiters, etc. bodyguard rank. In staff may include two or more persons, who are paid for the number of customers that bring to the club. "But this position, which you can call as a PR of the club, is still unknown in Albania. Here still believe that the manager is the person who must provide the clients, but it is not so, "says Sokol Papinari. Therefore, because this job position is still unknown, I will leave off the list of occupations that met in a night club.

But before we discover how are professions such payments, in the beginning it is necessary to emphasize that this article is based on the testimonies of the managers of some of the most successful clubs in Tirana. In fact, in Albania were not conducted proper study that sets the highest-paid professions. There is only one Decision, which the reference salaries of directors general and directors of units in various branches of economy. According to the DCM no. 285, no. 4.5.2007 reference wages of some of the most highly paid professions appear to be: director of air transport with a monthly salary of less than 60,000 ALL, ALL 70,000 civil engineer, auditor 80000 Lek Lek 60,000 doctors, IT engineers are 60000 ALL -80,000 etc. These salaries are set for 45 hours of work per week, which means 6 days per week or 180 hours of work per month. Meanwhile, in a night club employees work only weekends, which means their monthly payments determined for a total of 64 hours per month or 136 hours less than other professions. "A night club, when it works just like the nightclub and not as a coffee bar during the day, normally has a staff of people who work only on weekends. Staff does not change, although working only two nights a week, "explains Sokol Papinari, which manages currently" Bon Bon ", a pub in the former Bloc.


When speaking with the language of millions!
Fixed monthly salary of a club manager ranges from 800 to 100 thousand leks, but could go further than that. "A professional refuses to pay the fixed salary. The job of a good manager with profit estimated that there is a night club. For this reason, it is fair and correct me when managers are paid based on the percentage of profit. Their percentage ranges from 10 to 20% of the profit, "says Dritan Stoke, the former manager of a nightclub. But as it is translated in domestic profit in this case? "It's huge, enormous, - he continued. - No experienced manager does not accept such a job if his monthly income does not exceed 100 thousand leks. In the case of the most successful clubs, overnight, a manager could win up to 500 thousand ". In such cases, his monthly salary passes the higher salary declared to date. According to an article published in the "Subject", the highest salary ever stated that no little shocked public opinion, the DP Parliamentary group, which takes full 3 million per month for the realization of the program "Opinion". With this salary, Fevziu has become the highest-paid journalist in space speaking.

O how good dog 'waiter!
In the night club of the name, such as "Folie", "Lollipop", "mummy", "Living Room", etc. waiters hired over the weekend, paid with amounts ranging from 2000 to 3000 leke a night. But most profit they derive from bribes that go from 2000 to 7000 averaged ALL night. Make some simple calculations and have to conclude that the monthly salary of a waiter is two times higher than the salary of a specialist in the Ministry, paid job position with about 35,000 leks per month. In the best case the salary of a waiter's salary reaches the level of a department director at the ministry with a monthly salary of 80.00 Lek and moreover a waiter working only 64 hours per month versus 180 hours of a top leader of a company or a director in the ministry.

Bartenders have smaller salaries in the hierarchy of professions nightclubs. Bartenders have fixed salaries and inflexible, as it's the waiters. Employed against payments of 30-50 thousand every night and at the end fail to provide up to 400 thousand ALL for eight working days per month. DJs of some night club shops in Tirana worshiped as VIP people. Meanwhile, the most coveted professions and paid moment he considered DJs. Today, a DJ, but well paid, it has earned the reputation of a genuine artist. Today, many of them were worshiped as music stars. Such is the case of a 25-year-old DJ, who whenever plays in various night clubs, followed by his band of fans. DJ fans Boocky-t, to be identified by others, bear wearing a t-shirt printed with the logo "I love Boocky, do not you". After this presentation, no wonder why enormous amounts paid a DJ. For a single night work, DJs take 30 thousand to 50 thousand Lek every night. "Best DJt circulating clubs named in Tirana are: Dj. Aldo, Boocky, Cool, Cerry, Tatoo, Ad Disha, Victor Kray, Olti etc., Who play a minimum twice a week in various night clubs, "say some clubs managers. If we calculate their monthly income to net eight months working on, a DJ earns up to 400.000 ALL.

Art vs. Money
Parts almost weekly staff a night club are also made Ballerinas. "A ballerina group circulating in some nightclubs. There are professional, because many of them do not finish a ballet school. Most of them have only secondary education or 9-year education, "says Elton Tozaj, clubs manager. "One time I had occasion to meet a Cubists, which was in the ninth grade. Knees shook me when I learned her age. Of course, I chased, but I'm not so sure if the other managers have done the same thing. " Ballerinas s the night club win 10 thousand ALL overnight. "Dalin twice to dance. Each jump takes no more than 20 minutes - explains Leda Shehu, former manager of the night club's "Mju Mju". - But it happened that overnight jump in another night club also, as waiters, even they can earn more from gratuities ". This doubles their income by 10 to 20 thousand ALL overnight, which means that they manage to put in the pocket up to 80 thousand ALL per month.

I do not know why I remembered a monthly salary of 55 thousand ALL of Enada Gert Hoxha and Vassos, who are the first ballerina of Opera and Ballet Theatre. According to internal sources of TOB-i, similar payments have also soloists of Opera and Ballet Theatre, not to say even worse. Thus, for example, Vikena Kamenica, mezzo-soprano of Opera and Ballet Theatre has a monthly salary of about 40 thousand ALL. Meanwhile, wandering singers nightclubs and perform with playback that many take overnight. Rather, singers who sing in nightclubs, paid by 50 thousand to 100 thousand leks for a concert by superposition with a playlist of 10 songs. "To wear an opera on stage, you have to work a whole month, you wake up from eight o'clock in the morning to do the vocals exercises until eight o'clock in the evening", I remembered an excerpt from a conversation with Kamenica first Vikena recently, and I remember that the first soloist Opera and Ballet Theatre, Mariana Leka, 4 hours straight sang live at the opera "Figaros Wedding". "And for this work she received an award of 14,700 leks. But theater actors receive bonuses more enjoyable than the Opera and Ballet Theatre soloists. First actors are paid a lot that goes from 90.000 to 200.000 ALL ALL ", adds Koliqi, who currently works at the Press Office of the National Theatre. But the thing I mentioned here the fact that a theater premiere appears 25 times? Equally ridiculous salaries also look great actors if compares with salaries of DJs and club managers. Icon of theater actors, as Bujar Lako, Roland Trebicka, Eva Alikaj, etc. Imam Artan., Receive a monthly salary of 55 thousand ALL approximate payment which paid a working DJ for a night.

The benefits of employment in the black
But the waiters, bartenders, DJ's and club managers usually work in black. But these kind of jobs gained so much to become a strong motivation not to be seduced by legitimate job offers. One gets good and this is the main reason why many young people have abandoned dreams to choose other professional careers. "I graduated from the Faculty of Journalism, but no road ever drudge for a monthly salary that takes a simple journalist," says Leda Shehu, former manager of the club, which has completed studies at the Faculty of Journalism. Secondly, to do such work, not necessary a profiled education. It's easy to start such work, because things are not complicated with university diploma, studies profiled, list of notes, masters and training. Suffice it to know the owner or manager of the club, have the strength to work and the job is yours. But do not mind that such work also have their negative sides. "The consuming more mentally and physically. You're dealing with different kinds of people and working with them is always tiring. Then nightlife makes large consumers of tobacco, alcohol and drug cases, "say some managers unanimously clubs. Also, such professions prejudiced by society and have a bad social image. "One of the dancers to pick up over the weekend, has graduated from the Faculty of Economy. Does it work, because of providing better income than a job as a cashier, who used to have in the bank. But it comes with face covered, because society professions such prejudice, - says Elton Tozaj. - But the worst of it is uncertainty. Today you are at work, tomorrow can be found in the streets ".

I do not know why this work of uncertainty seemed like a melody stërdëgjuar. On my sister came to mind. It is child around the family because of its projected future as my parents wanted. Finished high school with all grades ten. He ran in the Faculty of Natural Sciences Informatics, a subsidiary that general opinion provides a bright future. Faculty ended after two years looking for work rropatjeje, barely secured a job as IT in a private company. He wakes up to go to work before dawn and return home when night fell. It works about 9 hours per day, sometimes even more. It works well on Saturday and has a monthly salary of 42,000 leks. There is not a day to complain about the uncertainty that feels, but always comforted with justification: "Fortunately, I have a job!"
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts