Lista e veprave nga do te perzgjidhet fragmenti i tekstit letrar

LISTA E VEPRAVE NGA DO TË PËRZGJIDHET FRAGMENTI I TEKSTIT LETRAR NË TESTIMIN KOMBËTAR

POEZI
Homeri “Iliada”; Populli “Këngë të epikës legjendare shqiptare”; N. Frashëri “Lulet e verës”; De Rada “Këngët e Milosaos”; Bajron “Çajld Harold”; Fishta “Mrizi i zanave”, Poradeci “Lirika”; Migjeni “Vargjet e lira”; Kadare “Ca pika shiu ranë mbi qelq”.

PROZË
Servantes “Don Kishoti”;
Hygo “Katedralja e Parisit”; Pashko Vasa “Bardha e Temalit”; Balzak “Evgjeni Grande”; “Xha Gorio”; P. Marko “Qyteti i fundit”; Kadare “Kështjella”; Kamy “I huaji”; Markes “100 vjet vetmi”; Koliqi “Tregtar flamujsh”.

DRAMË

Eskili “Prometeu”; Shekspir “Romeo dhe Zhuljeta”, “Mbreti Lir”, “Makbeth”,“Hamleti”; Molier “Mizantropi”; Ibsen “Shtëpi kukulle”, ”Armiku i popullit”; Çajupi “14 vjeç dhëndër”; Noli “Izraelitë dhe filistinë ”.
LIST OF WORKS BY fragment will be selected literary text NATIONAL TESTING


POETRY
Homer "Iliad"; People "Song of the Albanian legendary epic"; N. Frasheri "summer flowers"; De Rada "Milosaos Songs"; Byron "Childe Harold"; Fold "of Zanave Mrizi" Poradeci "lyricism"; Migjeni "free verse"; Kadare "A few raindrops fell on the glass".

prose
Cervantes "Don Quixote"; Hugo "Cathedral of Paris"; Pasko Vasa "Temal white"; Balzac "Evgjeni Grande"; "Uncle Gorio"; P. Marko "Last City"; Twain "Castle"; Kamy "foreigner"; Brand "100 Years of Solitude"; Koliqi "Dealer flags".

drama
Aeschylus' Prometheus "; Shakespeare "Romeo and Juliet", "King Lear," "Macbeth," "Hamlet"; Moliere "misanthropy"; Ibsen "Dollhouse", "enemy of the people"; Çajupi "14 years bridegroom"; Noli "Israelites and Philistines".
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts