ESE: Roli I paras ne jeten e sotme, bashkohore.

Paraja eshte dicka jo gjithcka.Shume e thone por pak e kuptojne,sepse ajo ze nje vend te rendesishem ne cdo jete individualale .Ajo vertet nuk mund te percaktoje vlerat e njeriut, aftesine apo prejardhjen por eshte po aq e rendesishme sa edhe ato. Nga mungesa e parase eshte harruar jeta e dites nder shtresat e nates. Barra e jetes se varfer te thyen shpirtin dhe kurrizin. Ai qe e ndien me shume mungesen e saj fillon te bej kryngritje, por ketu nuk zbardh per te drita e dites...por engjej te bukur te presin perpara deres se ferrit! Jeta behet me e zeze, e sketerr kur cojme nder mend se gjithcka vertitet rreth parase, e se ne munges te tyre jeta behet helm pa asnje pike mjalte. Te vertetat po as genjeshtrat se ndihmuan dheun. Sot me para kur te duash e Shet dhe e Blen boten por jo vlerat njerezore. As peshen e fatit nuk mund ta ndreqesh. Dhe nese fati nuk ju troket ne dere pse mos ta ndertojme ate, dhe te realizojme nje enderr me dashuri,shprese, perpjekje dhe guxim?!
E.K
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts