ESE: E dashur BOTË!

E dime qe te gjithe jemi pjelle e nje shoqerie, megjithse diferencimin e gjinise femerore/mashkullore e kemi bere...
E mira dhe e keqja, e drejta dhe e gabuara vazhdojne te ndryshojne vendet. - Prirja kryesore e ekzistencializmit eshte qe ta vere njeriun ne zoterim te asaj çka ai eshte dhe t'ia lere atij pergjegjesin e plote mbi ekzistecen e tij.S'eshte keq te mbahesh per origjinal per origjinal, I sinqerte dhe te perbuzesh falsitetin. CDO GJE LINDE VETVETEN. nuk mund te qendrojme ne asnjeren ane te medaljes,edhe pse I kemi provuar te dyja.
Sa keq kur erresira, shtrihet e behet nje me ligesine.Por eshte vendi ku degjojme me se miri tingullin e hapave te zemres, teper I qarte aq sa mendimi I vdekjes nuk eshte me I lemerishem dhe vet vdekjen nuk e perfytyrojme si dicka te pashmangshme .Kush ecen ngadal mberrin large, ecen neper rruget e shumta te tua BOTE.
Eh sa shume rregulla, keshilla,opinione,informacione, ligje lexojme e degjojme cdo dite ne aspektet e ndryshme te jetes, per ta bere ate perfekte, por prap gabojme. Gabojme duke bere ate qe ndiejme dhe mendojme...
Sa shume fjalekryqe ka kjo jete o BOTE. Sa shume probleme e sa shume zgjidhje.Sa shume ligesi e sa shume miresi. Sa shume genjeshtra e sa shume te verteta.Sa shume tradheti e sa shume dashuri.Duke njohur njeren -kuptojme tjetren.Duke jetuar kuptojme se cfare duam te dime/te bejme /te kemi tek ti BOTE. E gjithe kjo jete eshte nje "kenaqesi e semure " tek ti BOTE lindim -jetojme -vdesim...
E.K
Share:

0 comments:

Post a Comment

---
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts