• Provimet e Matures

    Informacion per te gjithe maturantet dhe studentet rreth matures shteterore , universitetit ,profesioneve , bursa , konkurse ...!

Mos u Merzit! Ja pse mundesh te mos fitosh asnje dege ne fazen e pare!


Pse nuk mund të fitoj asnjë degë në listat e para?

Shumë maturantë edhe pse me mesatare 8-9 mund të mos FITOJNË ASNJË DEGË në fazën e parë sepse maturantët që kanë mesatare +9 dhe që kanë hedhur në formular 10 degë, mund ti kenë fituar të 10 degët. Pra , zejnë 10 vende. Por pasi rregjistrohen te 1 degë , ato lirojnë 9 vendet e tjera dhe në fazat e tjera zbret shumë vija e kuqe. :)

Mos u merakosni nëse nuk fitoni në fillim apo që mund të jeni shumë poshtë vijës. Me kalimin e fazës vija do të lëviz shumëëë. :)

Suksese dhe informoni miqtë dhe familjarët, qe mos te merziten sebashku me ju ;)

Nderkohe na ndiqni ne instagram te @studentet pasi aty do publikojme listat dhe informacionet me te fundit per ju.
Share:

Njihuni me profesionet që pritet të kërkohen dhe paguhen më shumë në Shqipëri
Një punë më e mirë, një kërkesë për rritje page, apo një ngritje në detyrë janë në planet dhe pritshmëritë e shumëkujt. Por, sa i përgjigjet ambienti i punës kërkesave tona. Cilat janë profesionet që pritet të kërkohen më shumë? Sa paguhen drejtuesit në Shqipëri? Si është tendenca e pagave sipas profesioneve të ndryshme? Është më mirë dhe më lehtë të gjesh një punë të mirë në kryeqytet apo në rrethe?

Sipas EPPC Albania & Kosovo, kompania e rekrutimeve dhe trajnimeve, ka përgatitur pas kërkesës së Monitor një guidë me pozicionet më të kërkuara nga drejtues në specialist dhe punonjës të pakualifikuara dhe pagat përkatëse.

Pozicionet drejtuese më të kërkuara gjatë 2018 kanë qenë: (1 më i kërkuari, 5 më pak i kërkuari)

Drejtor Shitjesh;
Drejtor Marketingu;
Drejtor Finance;
Drejtor Prodhimi/Operacionesh/Logjistike;
Drejtor i Përgjithshëm. (CEO)
Pagat për nivelin drejtues (CEO-1, më lartë nga numri 1 tek 4) luhaten nga 150,000 Lekë neto në 300,000 – 450,000 Lekë neto. Paga e tyre luhaten nga industria ku punojnë, kompleksiteti i përgjegjësive, etj. Ndërsa paga e Drejtorit të Përgjithshëm (CEO), është përafërsisht dy herë më e lartë sesa e drejtuesve CEO-1. Kjo kategori (CEO dhe CEO-1) nuk ka pasur rritje domethënëse gjatë 2018 në pagën fikse, por ka është vënë re rritje objektivi ose vendosje objektivash shtesë për pagesë variabël (që njihet si bonus), i cili është në varësi të rezultateve të matshme.Punët në nivel specialisti.

Punët në nivel specialistësh kanë pasur kërkesë të lartë gjatë vitit 2018. Pagat e tyre vazhdojnë të rriten dhe këtë vit kanë qenë rreth 5-10% më të larta se një vit më parë. Pagat luhaten nga 40,000 Lekë neto në 100,000 Lekë neto.

Pozicionet më të kërkuara gjatë 2018 kanë qenë :

Shitës në terren;
Specialistë marketingu;
Specialistë financë;
Specialist i teknologjisë së informacionit (programuesit kryesojnë);
Shërbim ndaj klientit;
Asistente administrative;
Specialist i shëndetit dhe sigurisë në punë;
Arkëtar/e;
Magazinier;
Elektricist (specialist);
Marangoz/hidraulik/saldator;
Jurist;
Inxhinier;
Arkitekt/e;
Mekanik (specialist).


Punët e pakualifikuara

Në këtë kategori kërkesa për punë është shumë më e madhe sesa oferta. Ka zona të tëra me të papunë të pakualifikuar dhe ku ka më së shumti një ose dy fasoneri ose kantiere pune. Por pavarësisht faktit se këto janë punë të pakualifikuara, përsëri duhen disa njohuri  sociale bazë që të fillosh punë, duke filluar që nga mundësia e këtyre personave për t’u informuar për vendin e lirë të punës dhe çfarë kërkohet, ose paraqitja tek punëdhënësi me minimumin e sjelljes dhe qasjes ndaj punës, në mënyrë që t’i mundësohet puna. Mungesa e këtyre elementeve bazë, por shpesh edhe mentalitetit prapanik që prek sidomos gratë dhe vajzat,  e mban këtë kategori jashtë tregut të punës. Pagat e kësaj kategorie kanë një minimum ligjor që është bruto 24,000 Lekë (nga 1 janari është bërë 26 mijë lekë), por ka kompani që e kanë tejkaluar këtë minimum, duke paguar në nivelet neto 28,000 Lekë të reja dhe në raste të rralla neto 30,000 – 35,000 Lekë të reja në muaj.Çfarë pritet në 2019?

Gjatë vitit 2019, sipas vlerësimit të EPPC Albania & Kosovo, pritet që të rritet kërkesa dhe qarkullimi për drejtues të lart dhe të mesëm (CEO, CEO-1 dhe CEO-2), si edhe për punonjës të kualifikuar ose jo në fushat e mëposhtme:

Shitje në terren sipas sektorëve;
Shërbim ndaj klientit (Ballë për ballë ose nëpërmjet telefonit);
Punëtorë shërbimi në hotele;
Teknologjia e informacionit për Programues, Rrjetesh, Ruajtjes së të dhënave, etj.;
Specialist elektrik, mekanik, hidraulik, marangoz, murator, mirëmbajtës;
Specialiste finance;
Inxhinier;
Punëtorë ndërtimi;
Punëtorë fasoneri;
Specialist shëndeti dhe sigurie në punë;
Asistente zyre/administrative.


Sektorët që mund të presin rritje page

“Ndryshimet e konsiderueshme në tregun e punës ndikohen nga zhvillimi ekonomik i vendit dhe investimet”, thotë Erald pashaj, drejtor i EPPC Albania & Kosovo. “Ndërmjet këtyre të fundit janë investimet e huaja zëri kryesor që ndikon rritjen e ofertës për punë, kërkesës për personel të kualifikuar që të zbatojë standarde, rritjen profesionale të stafit dhe për rrjedhojë edhe rritjen e nivelit të pagave”. Vite më parë në sektorin bankar, telekomunikacion dhe farmaceutikë, qenë pikërisht investimet e huaja të cilat rriten nivelin e pagave të këtyre sektorëve dhe ndryshuan tregun e punës. Gjatë vitit 2019 pritet që të rritet paga minimale bruto nga 24,000 Lekë, në 26,000 Lekë të reja në muaj si edhe sektori i hoteleri-turizmit të ketë ndryshimet më pozitive në paga, nxitur nga zhvillimet e fundit në këtë sektor.

“Viti 2019 do të njohë përsëri rritje pagash për kategoritë drejtues dhe specialistë, kryesisht e nxitur nga kërkesa qarkulluese ndërmjet bizneseve aktuale, por dhe nga lëvizjet e pritshme të kësaj kategorie në vendet e BE-së, ku në vend të parë është oferta për punë në Gjermani”, thotë Pashaj.Më lehtë të gjesh punë në kryeqytet, sepse nuk ka forcë pune të kualifikuar jashtë Tirane

Gjatë vitit 2018 u vunë re disa dukuri, të cilat janë shfaqur lehtë vitet e fundit, por gjatë vitit 2018 janë ndjerë më shumë sesa më parë.

Sipas vlerësimit të EPPC, sot në Shqipëri ka një dallim të madh ndërmjet Tiranës dhe pjesës tjetër të vendit. Ky dallim është i dukshëm në shumë aspekte të jetës, por ndihet edhe më shumë në tregun e punës. Në 2018 tregu i punës në Tiranë pati disa lëvizje, negative dhe pozitive. Pati shkurtime vendesh pune, falimentime ndërmarrjesh, por edhe zgjerime kompanish ekzistuese apo kompani të reja të mesme ose projekte të reja me fonde publike. Nga ana tjetër në shumë rrethe është një gjendje e gjatë stanjacioni, e mekur në ofertë për punë dhe e trishtueshme përsa i përket njohurive dhe qasjeve nga punëkërkuesit edhe në atë ofertë të pakët. Dëshira e kompanive për të zgjeruar aktivitetin edhe në rrethe të tjera jashtë Tiranës, ekziston, por kësaj dëshire nuk i përgjigjet niveli i punëkërkuesve në rrethe. Sot puna në çdo kompani, sado e thjeshtë dhe e pasofistikuar që të jetë, kërkon më së paku disa aftësi bazë, aftësi sociale dhe njerëzore, si komunikimi, e folura, e lexuara, dëgjimi, sjellja e përgjegjshme, respekti, etj.

Paralelisht nevojiten dhe disa aftësi që lidhen me profesionin, që nga si mbahen veglat e punës, si përdoren pajisjet e zyrës, si i shërbehet një klienti në bar apo restorant, ose si punohet pa rrezikuar veten dhe kolegët, etj. Nëse nuk do të përmirësohen aftësitë bazë si më lart, kjo kategori do të vazhdojë të përballet me vështirësi punësimi. Madje përmirësimi i aftësive shoqërore është edhe më i rëndësishëm që t’ju japë një mundësi për të hyrë fillimisht në një punë, ku më pas të mësojë edhe aftësitë bazë të profesionit. Këto aftësi sociale e sjelljeje duhen gjithmonë dhe kudo.

 Përtej pozicionit dhe punës që një person do të kryejë, këtë vit e në vazhdim do të shihet më shumë se për cilën kompani do të punojë. Reputacioni i punëdhënësit është bërë edhe më i rëndësishëm se vetë puna që ofrohet. Kjo do të jetë një dukuri pozitive për tregun, sepse do të nxisë punëdhënësit që të ndërmarrin masat e duhura që të kategorizohen më lartë dhe për rrjedhojë të tërheqin gjithnjë e më shumë punonjës të aftë.

Gjithashtu gjatë vitit 2018 u ndje një lëvizje e punonjësve të kualifikuar dhe gjysmë të kualifikuar drejt Gjermanisë. Kërkesa për punë në tregun gjerman u zgjerua përtej pozicioneve  të kerkuara prej kohësh tashmë si IT, doktorë dhe infermierë, por edhe në pozicione të tjera të mesme, si berber, shofer kamionësh, etj. Kjo kërkesë gjatë 2018 u frenua nga legjislacini gjerman që ende nuk është plotësisht lehtësues, por edhe nga mospasja e minimumi të kërkuar profesional apo njohja bazë e gjuhës gjermane.

Punët e kualifikuara.

“Ne në EPPC marrim mbi 100 aplikime për punë çdo ditë, ku shumica e tyre janë aplikime për punë të kualifikuara, që nga Drejtor, Shef Finance, Drejtor Shitjesh e deri tek Specialist Marketingu, etj”, thotë Pashaj.

“Jo të gjithë aplikuesit janë të papunë, madje mund të them që rreth 70% e tyre janë në punë, por janë në kërkim të punëve/pozicioneve dhe kompanive më të mira se ajo ku punojnë aktualisht. Ndërsa 30% janë përkohësisht pa punë ose duke u larguar nga një punë. Nga një sondazh që ne në EPPC kemi bëre vjet në rang vendi, na rezultoi se 66% e të punësuarve në Shqipëri janë të pakënaqur me punën që bëjnë. Prandaj nuk është aspak rastësi që 70% e aplikimeve ditore në EPPC janë nga punonjës që janë në marrëdhënie pune. Por mos harrojmë që nga ana tjetër edhe punëdhënësit kërkojnë ndryshimin e punonjësve ekzistues. Punësimi i personave të duhur ndikon drejtpërdrejtë në rezultatet e kompanive, dhe punësimi/apo mbajtja e personave të gabuar ka pasoja të rënda për biznesin, ekipin dhe atmosferën e punës. Prandaj punëdhënësit janë të gatshëm të paguajnë për shërbimin e punësimit, por edhe për të ofruar paga më të larta për punonjës më të mirë në sjellje dhe profesion. Vërehet se gjithmonë e më shumë po merr rëndësi sjellja e individit në vendin e punës. Trajnimet e stafit për sjelljen, komunikimin, shërbimin ndaj klientit, etj., janë shumë të kërkuar, sepse janë domosdoshmëri për çdo biznes që do të ecë përpara”, rekomandon Pashaj.
Share:

Shpjegimi i raundeve per rregjistrimin ne universitet 2019-2020Procesi i rregjistrimit. Deri ne daten 29.08.2019 do publikohen listat fituese nga universitetet. Maturantet do kene mundesi te shikojne se cilat dege do kene fituar ne publikimin e listave te para. Na ndiqni ne instagram @studentet pasi aty do i publikojme ne fillim listat. Ne datat 2 shtator deri ne 15 shtator 2019 te gjithe aplikantet te cilet kane kryer procesin e aplikimit ne raundin e pare dhe jane shpallur FITUES, mund te kryejne procesin e rregjistrmit me dokumentacionin ne sekretarite mesimore.

Kjo periudhe eshte e ndare ne 7 FAZA 48 oreshe. Secili aplikant ndjek ecurine e procesit te shpalljes fitues te tij ne njerin apo DISA programe studimi .

Kur ai eshte shpallur fitues , duhet te paraqitet pran Universitetit ku deshiron te rregjistrohet brenda AFATIT 48 oresh. Nese aplikanti nuk rregjistrohet brenda afatit 48 oresh ai e HUMBET te drejten e rregjistrimit ne ato programe studimi ku ishte shpallur fitues. (Ne ditet ne vijiim do publikojme edhe nje udhezues teknik ne faqen e instagram @studentet) Pas 48 oresh ne linkun qe do postojme te faqja do dalin perseri fitues te tjere dhe keshtu me rradh per 7 faza. Te gjithe procesin do e ndiqni online dhe duhet te tregoheni te kujdesshem.

Por a mund te ruaj nje dege nese dua te fitoj nje me te mire brenda raundit te pare? JO NUK MUNDESH. Brenda raundit nuk mund te crregjistrohesh. Nese rregjistrohesh VETEM ME DATE 16 shtator 2019 ke mundesi per tu crregjistruar. Ky crregjistrim te jep mundesine per te plotesuar aplikimin per raundin e dyte. Ne datat 19shtator - 21 shtator maturantet qe nuk jane te rregjistruar ende ne universitet kane mundesi te plotesojne aplikmin me 10 dege per raundin e dyte. Qe ka 5 faza 48 oreshe. Edhe te ky raund nuk ke mundesi te crregjistrohesh brenda raundit nese rregjistrohesh ne universitet por vetem me date 10 tetor.  Kete vit ka edhe nje shanc tjeter. Raundi i trete!. Aplikimi me date 12 tetor - 14 tetor dhe 3 faza 48oreshe me date 21-26 tetor. Pra perseri ka rrezik. Nese fiton nje dege dhe do nje me te mire :) Ketu mund te aplikosh per dege me te mire ose per te fituar serisht degen qe kishe me pare. POOR KUJDES!! Kuotat mund te jene plotesuar dhe nuk ka me vend per ty.. Pra perseri ka rrezik. Nese fiton nje dege dhe do nje me te mire :) Na ndiqni edhe ne instagram @studente pasi aty do publikojme shpesh keshilla dhe informacione per raundet. Ju lutemi shperndajeni te miqte tuaj maturante qe te informohen te gjithe.

Share:

KUOTAT dhe të gjitha DEGËT për 2019-2020

KUOTA - numri i kuotave do të thotë se sa vende të lira janë në universitet (numri i maturantëve që do pranohen)

Nr.DegaKuota
Universiteti i Tiranës
Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë
001Histori180
002Gjeografi180
003Gjuhë- Letërsi180
004Gazetari120
005Arkeologji100
Fakulteti i Shkencave të Natyrës
006Biologji100
007Bioteknologji100
008Matematikë100
009Fizikë100
10Informatikë200
11Kimi100
12Kimi dhe Teknologji Ushqimore100
13Kimi Industriale dhe Mjedisore100
14Inxhinieri Matematike dhe Informatike100
15Teknologji Informacioni dhe Komunikimi100
Fakulteti i Gjuhëve të Huaja
16Gjuhë Angleze240
17Gjuhë Frënge120
18Gjuhë Gjermane120
19Gjuhë Italiane150
20Gjuhë Greke90
21Gjuhë Turke90
22Gjuhë Ruse80
23Gjuhë Spanjolle me profil
Gjuhë -letërsi dhe qytetërim
90
24Gjuhe Angleze50
Fakulteti i Shkencave Sociale
25Psikologji110
26Punë sociale100
27Filozofi90
28Sociologji100
29Shkenca Politike100
30Administrim dhe Politika
Sociale
100
Fakulteti i Ekonomisë
31Administrim – Biznes460
32Ekonomiks110
33Financë460
34Informatikë Ekonomike250
35Administrim – Biznes
(Sarandë)
75
Fakulteti i Drejtësisë
36Drejtësi700
Universiteti i Mjekësisë, Tiranë
37Mjekësi e Përgjithshme260
38Farmaci100
39Stomatologji100
40Infermieri e Përgjithshme260
41Mami35
42Teknikë e Lartë Laboratorike45
43Fizioterapi45
44Logopedi25
45Imazheri45
Universiteti Bujqësor i Tiranës
Fakulteti i Ekonomise dhe Agrobiznesit
Fakulteti i Ekonomise dhe Agrobiznesit
46Menaxhim Agrobiznesi120
47Ekonomi dhe Politikë Agrare90
48Financë-kontabilitet120
49Menaxhim i Turizmit Rural90
50Informatikë Biznesi90
51Ekonomiks i Aplikuar90
Fakulteti i Bujqësisë dhe Mjedisit
52Mbrojtje bimësh120
53Hortikulturë120
54Prodhim bimor120
55Zootekni dhe biznes blegtoral120
56Akuakulturë dhe Menaxhim Peshkimi120
57Agromjedis dhe ekologji130
58Inxhineri agrare – Agromekanizim120
Fakulteti i Bioteknologjisë dhe Ushqimit
59Teknologji Agroushqimore102
60Vreshtari-Enologji104
Fakulteti i Shkencave Pyjore
61Mbarështim Pyjesh65
62Përpunim Druri60
Fakulteti Mjekësisë Veterinare
63Mjekësi Veterinare110
64Menaxhim Veterinar (2vjeçar)60
Universiteti Politeknik i Tiranes
Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit
65Inxhinieri Ndërtimi150
66Inxhinieri Hidroteknike70
67Inxhinieri Mjedisi70
Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës
68Arkitekturë (Arkitekt)110
69Arkitekturë (Urbanist)55
Fakulteti i Inxhinierisë së Ndërtimit
70Inxhinieri Gjeodezi65
Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike
71Inxhinieri Elektrike (Automatizim i Industrisë)70
72Inxhinieri Elektrike (Energjitike)70
73Inxhinieri Mekatronike70
Fiazkiukelteti i Inxhinierisë Matematike dhe Inxhinierisë
74Inxhinieri Fizike80
75Inxhinieri Matematike80
Fakulteti Inxhinierisë Mekanike
76Inxhinieri Mekanike80
77Inxhinieri Tekstile dhe Modë70
78Inxhinieri Materiale55
79Inxhinieri Ekonomike85
Fakulteti i Gjeologjise dhe i Minierave
80Shkencat e Tokës70
81Inxhinieri Gjeoburimesh100
82Inxhinieri Gjeoinformatike70
83Inxhinieri Gjeomjedis60
Fakulteti i  Teknologjisë së Informacionit
84Inxhinieri Elektronike120
85Inxhinieri Informatike120
86Inxhinieri Telekomunikacioni120
Universiteti “Fan S. Noli”, Korçë
Fakulteti i Edukimit
87Gjuhë- Letersi50
88Gjuhë dhe Kulture Frënge30
89Gjuhë Angleze65
90Mësuesi për Arsimin Fillor40
91Mësuesi për Arsimin
Parashkollor
20
92Histori-Gjeografi50
Fakulteti i Shkencave të
Natyrës dhe Shkencave Humane
93Filozofi-Sociologji45
94Matematikë-Fizikë30
95Matematikë-Informatikë30
96Biologji- Kimi49
97Teknologji Informacioni49
98Infermieri e përgjithshme90
99Mami (Infermier)40
100Administrim dhe Politika Sociale60
Fakulteti i Ekonomise
101Financë – Kontabilitet100
102Menaxhim90
103Administrim Biznesi në
Marketing
80
104Administrim Biznesi në
Turizëm
80
Fakulteti i Bujqesise
105Agroushqim50
106Agrobiznes50
107Inxhinieri Agronomike60
108Mjekesi e Bimeve dhe
Hortikulture
40
Universiteti “Aleksandër Xhuvani” Elbasan
Fakulteti i Shkencave Humane
109Gjuhë – Letërsi90
110Gjuhë – Letërsi shqipe dhe Frënge35
111Histori – Gjeografi80
112Histori dhe gjuhë gjermane35
113Gjeografi dhe gjuhë italiane48
114Gjuhë angleze105
115Gjuhë gjermane35
116Gjuhë frënge35
117Gjuhë italiane58
118Gazetari58
119Gazetari – Anglisht58
120Gjuhe Shqipe dhe Rome15
Fakulteti i Shkencave te Natyres
121Biologji-Kimi90
122Matematikë-Fizikë70
123Teknologjitë e informacionit120
124Teknologji laboratori (2vjeçar)100
125Fizikë kompjuterike40
126Matematikë Informatike70
Fakulteti i Shkencave Mjekesore Teknike
127Infermieri e përgjithshme200
128Infermieri – Mami130
129Fizioterapi110
130Logopedi80
131Imazheri100
132Teknologji laboratori100
Fakulteti i Shkencave te Edukimit
133Mësuesi për Arsimin Fillor89
134Mesuesi per Arsimi Parashkollor84
135Edukim qytetar50
136Punonjës social73
137Filozofi-Sociologji50
138Psikologji67
139Edukim Fizik dhe Sporte60
Fakulteti Ekonomik
140Administrim-Biznes115
141Financë-Kontabilitet115
142Ekonomia dhe e drejta115
143Informatikë ekonomike155
144Ekonomi turizmi70
145Administrim biznesi dhe
Inxhinieri
70
146Shkenca Juridike në Biznes70
147Shkenca Juridike në
Sektorin Publik
70
Universiteti “Eqrem Çabej” Gjirokaster
Fakulteti i Shkencave te Natyres
148Biologji – Kimi60
149Fizikë dhe Teknologji Informacioni20
150Matematikë – Fizikë20
151Matematikë – Informatikë20
152Teknologji Informacioni35
153Infermieri e Pergjithshme80
154Infermieri Mami30
Fakulteti i Edukimit dhe Shkencave Shoqerore
155Histori -Gjeografi35
156Gjuhë – Letërsi Shqipe35
157Gjuhë Letërsi Angleze40
158Gjuhë Letërsi Italiane15
159Gjuhë Letërsi dhe Qytetërim Grek15
160Histori dhe Gjuhë Italiane15
161Mësuesi për Arsimin Fillor40
162Mësuesi për Arsimin Parashkollor40
163Kontabilitet-Financë60
164Administrim – Publik60
165Ekonomi Turizmi30
Universiteti “Luigj Gurakuqi”, Shkodrës
Fakulteti i Shkencave Shoqërore
166Gjuhë – Letërsi100
167Gazetari dhe komunikim73
168Histori85
169Gjeografi90
170Matematikë68
171Fizikë60
172Informatikë85
173Biologji – Kimi80
174Infermieri e përgjithshme120
175Infermieri (Mami)35
176Infermieri (Fizioterapi)35
Fakulteti i Shkencave të Edukimit
177Mësuesi Arsimi Fillor60
178Mësuesi arsimi parashkollor60
179Psikologji60
180Punë sociale60
181Edukim fizik dhe sporte70
Fakulteti Ekonomik
182Financë – Kontabilitet120
183Administrim – Biznes120
184Turizëm100
Fakulteti Gjuhëve të Huaja
185Gjuhë Angleze70
186Gjuhë Italiane60
187Gjuhë Gjermane60
188Gjuhë Frënge40
Fakulteti i Drejtësisë
189Drejtësi300
Fakulteti i Shkencave të Edukimit
190Pikturë e grafikë30
191Pedagogji muzikore30
Univ. “Ismail Qemali” Vlorë
Fakulteti i Shkencave Teknike
192Matematikë37
193Fizikë25
194Shkenca Kompjuterike60
195Teknologji Informacioni60
196Informatikë35
197Inxhinieri Navale40
198Inxhinieri Mekanike50
199Navigacion45
200Kimi30
201Biologji58
202Inxhinieri Elektrike50
Fakuleti i Ekonomise
203Administrim Biznesi144
204Menaxhim Turizmi75
205Ekonomiks82
206Financë186
207Kontabilitet70
208Marketing75
Fakulteti i Shkencave Humane
209Mësuesi për Arsimin Fillor60
210Mësuesi për Arsimin Parashkollor60
211Pedagogji e Specializuar30
212Gjuhë Shqipe dhe Letërsi90
213Gjuhë Angleze90
214Gjuhë italiane40
215Histori – Gjeografi70
216Drejtësi220
Fakulteti i Shëndetit Publik
217Infermieri e përgjithshme190
218Infermier Mami90
Universiteti “Aleksander
Moisiu” Durres
Fakulteti i Biznesit
219Administrim Biznesi80
220Menaxhim – Marketing80
221Shkenca Ekonomike95
222Financë -Kontabilitet106
223Bankë Financë106
224Menaxhim Hotel Restorant70
225Menaxhim Turizëm
Kulturor
70
226Menaxhim Turizëm
Arkeologjik
70
Fakulteti i Shkencave Politike Juridike
227Drejtësi200
228Shkenca Politike70
229Administrim Publik70
230Politikë Ekonomike70
231Marrëdhënie me Publikun70
232Histori70
Fakulteti i Studimeve Profesionale
233Infermieri e Përgjithshme129
234Mami51
235Fizioterapi48
236Navigacion dhe Peshkim Detar38
237Teknikë Elektrike (2 vjeçar)35
238Hidroteknikë Ujësjellës Kanalizime (2 vjeçar)50
239Asistencë Stomatologji (2 vjeçar)44
240Menaxhim Ndërtimi (2 vjeçar)43
241Menaxhim Transporti (2 vjeçar)43
242Asistencë Ligjore (2 vjeçar)43
243Asistencë Administrative (2 vjeçar)40
244Teknologji Automobilash (2 vjeçar)42
245Teknikë e Rrjeteve Kompjuterike (2 vjeçar)43
246Informatikë Praktike (2 vjeçar)40
Fakulteti i Edukimit
247Gjuhë Angleze70
248Mësuesi për Arsim Fillor70
249Mësuesi për Arsim
Parashkollor
55
250Gjuhë Letërsi -Anglisht80
251Gjermanisht – Anglisht50
Fakulteti i Teknologjisë së Informacionit
252Shkenca Kompjuterike100
253Sistemet e Informacionit100
254Teknologji Informacioni100
255Matematikë-Informatikë100
256Informatikë-Anglisht65
257Multimedia dhe Televizion Dixhital40
Fakulteti i Studimeve të Integruara me Praktikën
258Menaxhim i Bankave (Program në gjuhë angleze)28
259Menaxhim i Hoteleri Turizëm (Program në gjuhë angleze)28
260Menaxhim i Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme (Program në gjuhë angleze)25
Fakulteti i Edukimit
261Ekspert në Proceset e
Formimit
60
262Psikologji Sociologji55
Universiteti i Arteve
263Regji Filmi dhe Televizioni.18
264Aktrim21
265Regji19
266Skenografi – Kostumografi21
267Koreografi21
Fakulteti i Arteve të Bukura
268Pikturë21
269Skulpturë22
270Muzikologji
271Kompozim
272Dirizhim
273Piano
274Violinë
Fakulteti i Muzikës
275Violonçel
276Violë
277Kitarë
278Kontrabas
279Flaut
280Oboe
281Klarinetë
282Fagot
283Korno
284Trombë
285Trombon
286Bastubë
287Kanto
288Pedagogji Muzikore
289Fizarmonikë Klasike
Universiteti i Sporteve të Tiranës
290Shkencat e Lëvizjes150
291Fushat e Veprimtarisë
Fizike,të Shëndetit dhe të Rekreacionit
150
Akademia e Sigurisë
292Rendin dhe Sigurinë Publike150
Share:
ORION DIDO - ALDO KACORRI
provimetematures@gmail.com
Powered by Blogger.

Popular Posts